"Καθάρισε" τον αγώνα στην 4η περίοδο - Σήμερα με Κροατία στις 22:00.
Με το δεξί η Εθνική μας στο Ευρωμπάσκετ – Νίκη 85-65 επί των Σκοπίων
Μπάσκετ
05/09/2015 | 13:27

Η πρώτη αποστολή εξετελέσθη και μάλιστα με εικοσάρα απέναντι στους Σκοπιανούς, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του Ευρωμπάσκετ 2015. Οι προκλήσεις από τους γείτονες δεν έλειψαν ούτε σε αυτήν την αναμέτρηση, καθώς οι Σκοπιανοί χλεύαζαν τον εθνικό μας ύμνο. Το σύνολο του Φώτη Κατσικάρη όμως, δεν άφησε την Εθνική μας να υποστεί το κάζο του 2011 και με ένα δυνατό 4o 10λεπτο κατάφερε να αποτινάξει το άγχος της πρεμιέρας, παίρνοντας τη νίκη με 85-65.

Στα πολιτικά και εθνικιστικά παραληρήματα των, τυπικά, γηπεδούχων Σκοπιανών, Πρίντεζης, Σλούκας, Μπουρούσης και Κουφός είχαν την καλύτερη απάντηση. Ο “Πρίντε” με 18 πόντους στην επίθεση ήταν συγκλονιστικός με μόλις ένα χαμένο σουτ, ενώ Μπουρούσης και Κουφός “σκέπασαν” τα καλάθια, πετυχαίνοντας συνολικά 27 πόντους και 21 ριμπάουντ. Σπανούλης και Αντεντοκούνμπο δεν χρειάστηκαν να “πατήσουν γκάζι”, αν και τo 38-31 του πρώτου ημιχρόνου, μάλλον αδικούσε την ελληνική ομάδα.

Από τη μεριά τους οι Σκοπιανοί, δεν είχε να επιδείξουν κάτι καλύτερο από τον Κοστόφσκι, ο οποίος ήταν ο πιο εύστοχος από τους συμπαίκτες του.

Το ματς ξεκίνησε σχετικά άσχημα για την Ελλάδα που βρέθηκε πίσω με 7-1, μετά το τάιμ άουτ του Κατσικάρη όμως, οι διεθνείς επέστρεψαν με ένα σερί 7-0 και αμέσως άλλαξε χέρια ο έλεγχος του ρυθμού. Όσο η Εθνική έτρεχε, δεν είχε αντίπαλο, όταν όμως, για διάφορους λόγους, η μπάλα “κόλλαγε”, οι Σκοπιανοί έβρισκαν τον τρόπο να βγάζουν άμυνες.

Η Εθνική δεν έχασε σε κανένα σημείο το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο, έστω κι αν δεν έλειψαν τα σημεία δίχως συγκέντρωση και μυαλό. Αυτό έφερε και τα λεγόμενα κενά διαστήματα, που είχαν ως συνέπεια να γίνουν επικίνδυνοι οι Σκοπιανοί. Ο Νικ Καλάθης έδωσε το ρυθμό και με τις 6 ασσίστ στο πρώτο μέρος, δημιούργησε τις ευκαιρίες στους υπόλοιπους να σκοράρουν, κυρίως στον Πρίντεζη και στον Αντετοκούνμπο.

Ο Σπανούλης και στις δύο πρώτες περιόδους δεν κατάφερε να βρει ρυθμό, αφού ακόμα και με σωστές επιλογές που έπαιρνε, δεν είχαν πάντα ευτυχή κατάληξη. Πολύ καλοί στο πρώτο ημίχρονο και οι δύο Έλληνες ψηλοί, Μπουρούσης και Κουφός.

Το σκηνικό δεν άλλαξε καθόλου στο τρίτο δεκάλεπτο. Η Ελλάδα αν και είχε το προβάδισμα, τα Σκόπια δεν τα παρατούσαν ποτέ. Ο Μπουρούσης στην αρχή και ο Πρίντεζης στη συνέχεια, “σφυροκοπούσαν” τους αντιπάλους μέσα στη ρακέτα, με το σκορ να παραμένει σε επίπεδα ασφαλείας.

Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Σλούκα, ο οποίος “έκοβε και έραβε”, τόσο στη δημιουργία, όσο και στο σκοράρισμα. Η “επίσημη αγαπημένη” έκανε το 76-57 στο 37′ και τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικά, με τον Κατσικάρη να μοιράζει τον χρόνο κάνοντας ροτέισον.

 

Σκόπια – Ελλάδα 65-85

Τα δεκάλεπτα: 16-23, 31-38, 50-59, 65-85.

Σκόπια (Σρμπινόφσκι): Mπρτσκοφ, Ιλιέφσκι 5 (1), Σοκόλοφ, Κοστόσκι 20 (4), Στογιανόφσκι Β. 13 (2), Στογιανόφσκι Ντ. 5 (1), Σιμονόφσκι 6 (2), Μπλαντενόφσκι, Τραϊκόφσκι 6 (2), Γκουρτόσκι 3, Χέντριξ 2, Σαμαρτζίσκι 5.

Ελλάδα (Κατσικάρης)​: Μπουρούσης 16 (10 ριμπ.), Ζήσης 3 (1), Σπανούλης 10, Καλάθης 7 (1 τρίπ., 8 ασ.), Περπέρογλου, Σλούκας 9 (1), Καϊμακόγλου 2, Κουφός 11 (11 ριμπ.), Πρίντεζης 18, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 9.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer