Με τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του 2017.
Με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2017
Πολιτική
11/12/2016 | 09:30

Με τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του 2017. Ειδικότερα, “ναι” ψήφισαν 152  και “όχι” 146 βουλευτές. Από τη ψηφοφορία απουσίαζαν η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου (ΝΔ) και ο  Ανδρέας Μιχαηλίδης (ΣΥΡΙΖΑ).

Σύμφωνα με κύκλους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η απουσία του βουλευτή Χίου, οφείλεται σε λόγους υγείας. Όπως συμπληρώνουν, ο κ. Μιχαηλίδης είχε εκφράσει με επιστολή του θετική πρόθεση ψήφου.

Ρεκόρ ομιλητών

Κατά την διάρκεια της φετινής συζήτησης τον λόγο πήραν 201 βουλευτές “αριθμός ρεκόρ” όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, 33 μέλη της κυβέρνησης (υπουργοί, αναπληρωτές και υφυπουργοί) και οι 8 πολιτικοί αρχηγοί.

Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας βουλευτές κατέκλυσαν τους διαδρόμους της Βουλής με τους βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να επιλέγουν το καφενείο, στο κομμάτι του που επιτρέπεται το κάπνισμα.

Πάντως το κλίμα ήταν σαφέστατα πολύ πιο συγκρατημένο από άλλες φορές και απο τα πρόσωπα των κυβερνητικών βουλευτών απουσίαζαν τα χαμόγελα.

Αντιθέτως ήταν περισσότερο έκδηλη η ανησυχία γιατί όπως έλεγαν σε πηγαδάκια μπορεί ο πρωθυπουργός να εμφανίστηκε σίγουρος πως θα εξαντλήσει την τετραετία όμως η διατύπωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου για την στάση του ΔΝΤ δημιούργησε ανησυχίες.

Το βασικό και εύλογο ερώτημα ήταν με ποιο τρόπο θα κλείσει η β’ αξιολόγηση.εάν το ΔΝΤ και το Βερολίνο επιμείνουν στη νομοθέτηση μέτρων 4,5 δισ. ευρώ για το 2019-2020.

Το άλλο στοιχείο που κυριάρχησε στα πηγαδάκια βουλευτών όλων των κομμάτων ήταν οι χαμηλοί τόνοι στο επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης των πολιτικών αρχηγών. Όπως σημείωναν βουλευτές, η πολιτική αντιπαράθεση κινήθηκε σε χαμηλό βαρομετρικό σε αντίθεση με παλαιότερες “μονομαχίες” πολιτικών αρχηγών όπου οι τόνοι ήταν οξύτεροι. Όπως έλεγαν, ιδιαίτερα από πλευράς του Αλέξη Τσίπρα, η έλλειψη επιθετικότητας προς τον πολιτικό του αντίπαλο μάλλον δείχνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο κλείσιμο της β’ αξιολόγησης.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer