Άρθρο του Σπύρου Αλεβιζόπουλου για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στη Κεφαλονιά και την Ιθάκη.
Με την ψύχραιμη ματιά ενός γνήσιου Αριστερού!
Πολιτική
08/01/2015 | 16:13

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση είχα με τον Χαράλαμπο Λυκούδη για όσα έγραψα σχετικά με την υποψηφιότητα του. Η συζήτηση ήταν σε πολύ καλό κλίμα, δίνοντας μου την εντύπωση ότι χειρίζεται πολύ καλά, σωστά θα’λεγα τις «δημόσιες σχέσεις» το επικοινωνιακό παιχνίδι που θα χρειαστεί σαν υποψήφιος. Να υπενθυμίσω ότι η υποψηφιότητα του είναι γεγονός μαζί με την Τζόγια Γρουζή και τον Σάββα Σαββαόγλου. Η συζήτηση έγινε πριν την ανακοίνωση των ονομάτων.

Εκείνο που μου έκανε εντύπωση ωστόσο, σε όλη τη διάρκεια της συνομιλίας μας, ο Μπάκης όπως συνηθίζεται να τον λέμε εδώ όσοι τον γνωρίζουμε, προσπαθούσε να αποστασιοποιηθεί από τα δρώμενα του Δήμου. Έχει τη δική του προσωπικότητα, είναι πολιτικά…. αυτάρκης και δεν εξαρτάται από κανέναν. Θα’λεγα ότι έχει δίκιο ο Χαράλαμπος, θέλει να δώσει το δικό του στίγμα, να προβάλει την δική του προσωπικότητα, να απογαλακτοποιηθεί από οτιδήποτε έχει σχέση και με τον αδελφό του Διον. Λυκούδη.

Στην παρέμβαση μου ότι, πως μπορεί να αποποιηθεί την βοήθεια του αδελφού ο οποίος διαθέτει έναν εκλογικό μηχανισμό καλά …..γρασαρισμένο από τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, δεν ήταν ξεκάθαρος στην απάντηση του. Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο. Έδειξε ότι θα ήταν τρέλα ν’ αρνηθεί τη βοήθεια του αδελφού του.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, που αναφέρω ότι είχε προτάσεις, το διέψευσε με τα ….βδελυγμίας. Εξάλλου η αναφορά μου σ’ αυτή την είδηση ήταν με επιφυλάξεις. Δεν συνεχίζω, μου φτάνει η διάψευση του Χαρ. Λυκούδη.

Επιβεβαίωσε ότι πράγματι δεν ήθελαν κάποιοι να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο και «έκλεισαν την πόρτα», όπως χαρακτηριστικά έγραψα.

Τα ονόματα των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας δόθηκαν στην δημοσιότητα, το όνομα του Χαρ. Λυκούδη για μένα παραμένει η έκπληξη, η …..έξυπνη έκπληξη, όπου επιλέχτηκαν να την υποστηρίξουν η κ. Τζόγια Γρουζή και ο κ. Σάββας Σαββαόγλου, δυο πρόσωπα με ήθος, με δυναμική παρουσία στα πολιτικά δρώμενα του τόπου τα τελευταία χρόνια σε Περιφέρεια και Δήμο..

Ποιος λοιπόν φοβάται τον Μπάκη; Έχει δίπλα του, κοντά του, έναν ισχυρό εκλογικό μηχανισμό που από τρίτον τον Αλέξανδρο Παρίση τον έβγαλε πρώτον και με διαφορά στις δημοτικές εκλογές. Έναν μηχανισμό που παραμένει «εν ενεργεία. Θα μπορούσε κάποιος να αντιτάξει, λέγοντας, ότι διαφορετικά ψηφίζουν οι Κεφαλλήνες στις δημοτικές, διαφορετικά όταν πρόκειται για τις βουλευτικές. Οι συγκυρίες είναι τέτοιες και το κλίμα τόσο πολωμένο, με τις τόσες επικοινωνιακές γκάφες του Σαμαρά, που είναι αδύνατον να χάσει την έδρα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά πάνω σ’ αυτό το θέμα, όμως ας έχει τα ….. μέντα του ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν βρίσκεται σε καλές προοπτικές η Οργάνωση εδώ στην Κεφαλονιά. Το χάσμα που έχει δημιουργηθεί από τις δημοτικές και μετά, ίσως τους προκαλέσει εκτός από διάσπαση και το χάσιμο της έδρας.

Σπ. Αλεβιζόπουλος

Πηγή: Kefalonianews.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer