Τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης επέλεξε το προεδρείο για την συνεδρίαση του Περιφερειακού. Όχι κατά σύστημα, όχι σε εργάσιμες ώρες απαντούν από την αντιπολίτευση.
Λίγο οι απουσίες (κυρίως των συμβούλων της παράταξης Σπύρου), λίγο οι γκρίνιες για την αργή (βασανιστικά) αποπληρωμή των εξόδων των περιφερειακών συμβούλων, στην τελευταία συνεδρίαση του Σώματος που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα, ο πρόεδρος Νίκος Μηλιώτης προανήγγειλε ότι εξετάζει εφαρμογή της μεθόδου της τηλεδιάσκεψης.
Όπερ κι εγένετο… Έτσι αυτή την Τρίτη 9 Ιουλίου και ώρα 10 το πρωί, όπως λέει η πρόσκληση της συνεδρίασης, θα διεξαχθεί συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με 22 θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Αναμένεται νέα σύγκρουση…
Κι εδώ ξεκινά το πρόβλημα. Διότι η επιλογή εργάσιμων ημερών και ωρών για τη διεξαγωγή της συνεδρίασης καθιστά απαγορευτική την παρουσία πολλών περιφερειακών συμβούλων. «Δεν είμαστε συνταξιούχοι, ούτε επαγγελματίες πολιτικοί. Εργαζόμαστε για να ζήσουμε και η επιλογή εργάσιμων ημερών και ωρών συνιστά μεθόδευση του προεδρείου για να μην μπορούμε να παραστούμε στη συνεδρίαση», τονίζουν σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Επίσης τονίζουν ότι η μέθοδος της τηλεδιάσκεψης θα πρέπει να εφαρμόζεται για τα διαδικαστικά και υπηρεσιακά ζητήματα, καθώς και για τα επείγοντα, όχι όμως για τα πολιτικά θέματα για τα οποία απαιτείται συνεδρίαση ενώπιος ενωπίω.
Γ. Καλούδης: Όχι σε υποκατάσταση των πραγματικών συνεδριάσεων, όχι σε τεχνάσματα
Δικαιωνόμαστε για συνεδριάσεις για θέματα υπηρεσιακά με τηλεδιάσκεψη αλλά λέμε όχι σε υποκατάσταση των πραγματικών συνεδριάσεων και όχι σε τεχνάσματα συνεδριάσεων σε εργάσιμες ώρες για να μη συμμετέχουμε όσοι είμαστε εργαζόμενοι ή ελεύθεροι επαγγελματίες, αναφέρει ο επικεφαλής της «Επτανησιακής Αναγέννησης» Γιώργος Καλούδης σε γραπτή του ανακοίνωση. Και συμπληρώνει με νόημα: «Δεν είμαστε ούτε αργόμισθοι του Δημοσίου ούτε συνταξιούχοι ούτε δημόσιοι υπάλληλοι ούτε κρατικοδίαιτοι. Είμαστε μαχόμενοι καθημερινά στη ζωή. Εάν εργαστούμε μπορεί να έχουμε κάποιο εισόδημα. Μπορεί να εργαστούμε και να μη μας πληρώσουν κιόλας. Οι συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη για τα υπηρεσιακά θέματα να γίνονται σε αργίες ή πάντως το βράδυ. Και πάντα καλά προετοιμασμένες και με εισηγήσεις μέσα στις νόμιμες προθεσμίες, χωρίς αιφνιδιαστικά κατεπείγοντα ή άλλα τερτίπια».
Μάχη Δαγκλή: Ναι μεν, αλλά…
Επιφυλάξεις εξέφρασε και η περιφερειακή σύμβουλος Μάχη Δαγκλή, η οποία θεωρεί απαραίτητη τη συνεδρίαση δια ζώσης σε μείζονα, κυρίως πολιτικά, θέματα που απασχολούν τα Ιόνια Νησιά. «Θα πρέπει να γίνεται συζήτηση και να ανταλλάσσονται απόψεις για να μπορούμε να καταλήξουμε σε συμπεράσματα και εντέλει να ψηφίσουμε. Αυτό δεν μπορεί να γίνει σε περιορισμό χρόνου 3 – 4 ωρών, όσο δηλαδή διαρκεί αυστηρά η τηλεδιάσκεψη», δηλώνει. Η κα. Δαγκλή επίσης τάσσεται κατά της πραγματοποίησης συνεδριάσεων σε εργάσιμες ώρες αν και υποστηρίζει ότι κάποια ζητήματα (υπηρεσιακά και επείγοντα) μπορούν να συζητηθούν σε συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη για οικονομία χρόνου.
Τα θέματα της συνεδρίασης
Στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης θα συζητηθούν μεταξύ άλλων τα εξής θέματα:
• Γνωμοδοτήσεις Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας στη Λευκάδα και την Κεφαλονιά.
• Λήψη απόφασης για τον τρόπο κατανομής του Περιφερειακού φόρου 5% από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο.
• Έγκριση έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων Περιφέρειας Ιονίων Νήσων του 1ου τριμήνου οικονομικού έτους 2013.
• Αναδοχή χρεών ΟΑΝΑΚ
• Προγραμματική σύμβαση πολιτισμικής ανάπτυξης Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κέρκυρας.
Πηγή: corfupress.com