Καλώς ήρθατε στην εποχή του Αλέξη Τσιπανδρέου
Με πρόγραμμα Ολαντρέου ο Τσίπρας
Πολιτική
09/02/2015 | 10:49

Του Ναπολέοντα Λιναρδάτου

linardatos

Η χθεσινή ομιλία του κ. Τσίπρα ήταν σαν η Ελλάδα να βρίσκεται πίσω στο 2009.Ο κ. Τσίπρας απευθυνόταν σε μια χώρα που ακόμα δεν έχει καταλάβει γιατί οι προηγούμενες τρεις μνημονιακές κυβερνήσεις απέτυχαν. Ξεκινάμε πάλι από την αρχή.

Αν κάτι είναι ξεκάθαρο αυτό είναι ότι ως έθνος αποφεύγουμε τα καινούργια λάθη, προτιμούμε την σιγουριά της επανάληψης. Η χθεσινή ομιλία του κ. Τσίπρα ήταν μια επανάληψη των ομιλιών του κ. Γιώργου Παπανδρέου από το 2009. Είναι τόσο πανομοιότυπες, που ο κ. Παπανδρέου θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι έχουμε να κάνουμε μια περίπτωση ακραίας λογοκλοπής.

Νέο φορολογικό σύστημα (ΓΑΠ ‘09), νέα αστυνομία (ΓΑΠ ‘09), ανοιχτά σύνορα και μαζικές “ελληνοποιήσεις” (ΓΑΠ ‘09), θα τα πάρουμε από τους λίγους (ΓΑΠ ‘09), θα τα δώσουμε στους πολλούς (ΓΑΠ ‘09), θα έχουμε μεταρρυθμίσεις που θα αρέσουν στις συντεχνίες (ΓΑΠ ‘09), θα κτυπήσουμε τους διαπλεκόμενους (ΓΑΠ ‘09), θα παράσχουμε ανθρωπιστική βοήθεια (ΓΑΠ ‘09), θα μειώσουμε προνόμια βουλευτών και θα περικοπεί η αστυνομική φύλαξη για πολιτικούς (ΓΑΠ ‘09). Αυτές είναι μόνο μερικές από τις αντιγραφές.

Ίσως πολλοί θα σκεφτούν ότι τουλάχιστον μερικές από τις παραπάνω εξαγγελίες ακούγονται καλές. Εδώ να σημειώσουμε ότι κάθε κυβέρνηση κάνει πάντοτε κάποιες εξαγγελίες με τις οποίες ελάχιστοι θα μπορούσαν να διαφωνήσουν, τα ερωτήματα/θέματα που μένουν είναι τα εξής:

– Δεν μιλούσε σε μια χώρα που έχει χρεοκοπήσει, δεν είπε τίποτε που να αλλάζει το υπάρχον σύστημα που παράγει ελλείμματα, χρέη και ανεργία. Μια λίστα παροχών και άλλων δημοφιλών επιθυμιών δεν είναι σχέδιο ανασυγκρότησης μιας χρεοκοπημένης οικονομίας.

– Ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας στην ομιλία του κ. Τσίπρα εμφανίστηκε μόνο ως πηγή φορολογικών εσόδων.

– Η αιτία της κρίσης είπε ο κ. Τσίπρας είναι ότι το κράτος δεν φορολογεί αρκετά. Όποιος το πιστεύει αυτό είναι άξιος της τύχης του.

– Το ασφαλιστικό σύστημα έχει ήδη χρεοκοπήσει, οι νέες παροχές απλώς θα επισπεύσουν την κατάρρευση.

– Ήταν πολύ καλές οι εξαγγελίες για τα θαλασσοδάνεια των εκδοτών της διαπλοκής, αλλά σύντομα θα δούμε αν αυτές ήταν πραγματικές, ή απλά εκφοβισμός για να υπάρχει φιλοκυβερνητική κάλυψη της κυβέρνησης στα ΜΜΕ. Ήδη η Τσιπροφιλία έχει σπάσει κάθε ρεκόρ στα ΜΜΕ.

– Όλοι ξέρουμε πως άρχισαν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Ολάντ στην Γαλλία. Επίσης όλοι φαίνεται να έχουμε ξεχάσει πως κατέληξαν. Όλες οι μορφές της σοσιαλδημοκρατίας έχουν χρεοκοπήσει, εντός και εκτός, και στον πάτο τραβούν όλη την Ευρώπη.

– Αν κάτι είναι ξεκάθαρο από την υπάρχουσα κυβέρνηση είναι η χονδροειδής της άγνοια κινδύνου, πολιτικών συσχετισμών και βασικών οικονομικών. Το ότι θα αποτύχει είναι σίγουρο, το πότε παίζεται.
Καλώς ήρθατε στην εποχή του Αλέξη Τσιπανδρέου.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer