Η πρώτη τροπολογία αφορά την επέκταση των δυνατοτήτων δόμησης σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων.
Με πρωτοβουλία Θεοπεφτάτου κατατέθηκαν δύο τροπολογίες στη Βουλή
Πολιτική
09/04/2014 | 18:35

Με πρωτοβουλία της βουλευτή Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, κατατέθηκαν δύο τροπολογίες στο σχέδιο νόμου αρμοδιότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Διαδικασία οριοθέτησης και ρυθμίσεις θεμάτων για τα υδατορέματα-ρυθμίσεις πολεοδομικής νομοθεσίας» στο οποίο είναι και η βασική εισηγήτρια από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.
Η πρώτη τροπολογία αφορά την επέκταση των δυνατοτήτων δόμησης σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων και σε παραχωρημένες λωρίδες γης, στις οποίες υλοποιηθεί από την αρμόδια δημόσια αρχή εργασίες ασφαλτόστρωσης ή συντήρησης ή διέλευσης κοινοχρήστων δικτύων.
Η δεύτερη τροπολογία αφορά στην αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης κατοικιών και πολυκατοικιών που έγινε με υπαιτιότητα του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ). Δεδομένου ότι οι δικαιούχοι δε φέρουν ευθύνη για αυθαιρεσίες που έγιναν πριν την παραχώρηση των κατοικιών από τον ΟΕΚ, με την τροπολογία, καλείται το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής  να απαλλάξει τους δικαιούχους από πρόστιμα και παράβολα.
Αθήνα, 9 Απριλίου 2014
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

theopeftatou

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer