Παράσταση διαμαρτυρίας στον αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία των δύο νησιών έκαναν σήμερα η ΕΛΜΕΚΙ
Με παράσταση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα των σχολείων ξεκίνησε η χρονιά
Κοινωνία
11/09/2015 | 17:36

Παράσταση διαμαρτυρίας στον αντιπεριφερειάρχη Π. Δρακουλόγκωνα για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία των δύο νησιών έκαναν σήμερα η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης και η Ενωση Γονέων Κεφαλονιάς.

Γονείς και εκπαιδευτικοί κατήγγειλαν στον εκπρόσωπο της Περιφερειακής Αρχής (ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ) τα 55 περίπου κενά εκπαιδευτικών, σύμφωνα με την τοπική Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού στην πραγματικότητα είναι ακόμη περισσότερα, και τα πάνω από 130 στην Πρωτοβάθμια.

Η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης καλεί σε μαζική συμμετοχή και στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει την Δευτέρα 14 Σεπτέμβρη στις 9:30 π.μ. στο δημαρχείο Ληξουρίου

Όπως τονίζει η ΕΛΜΕ σε ανακοίνωσή της για τη συνάντηση «οι πιέσεις για 25, 27 και 30 μαθητές ανά τμήμα, η ελαστικοποίηση των εκπαιδευτικών και οι υποσχέσεις για «περιορισμό των κενών στα 6.000 πανελλαδικά», βέβαια μετά τη μελλοντική πρόσληψη αναπληρωτών (που θα πραγματοποιηθεί σε δόσεις και είναι διαφιλονικούμενο το πότε θα ξεκινήσουν), είναι η κυβερνητική απάντηση στην ανάγκη για καλύτερους όρους μόρφωσης. Οι ελλείψεις στα ειδικά σχολεία και τις υπηρεσίες ειδικής αγωγής φθάνουν το 90% των αναγκών.

Την ίδια ώρα ο κ. αντιπεριφερειάρχης δηλώνει ότι 150 μαθητές του Νομού θα παραμείνουν χωρίς μεταφορά, ενώ δεν θα μεταφέρεται και ένα τμήμα από τους 600 μαθητές που σήμερα είναι στον «αέρα» μέχρι να ανταποκριθούν οι μεταφορείς σε στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας.

Αντίθετα για τη μεγάλη μάζα των 1.600 μαθητών που θα μεταφέρονται με Ειδικά Μαθητικά Δελτία (ΕΜΔ), δηλαδή με τις τακτικές συγκοινωνίες του ΚΤΕΛ, δεν προβλέπεται καν ανταπόκριση των λεωφορείων σε ζώνες ασφαλείας ούτε στις ώρες έναρξης και λήξης των μαθημάτων.

Αντιπαραθέτουν την ασφάλεια στη μεταφορά και δεν γίνεται καν λόγος για συνοδούς στους μικρούς μαθητές των δημοτικών. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. αντιπεριφερειάρχης σήμερα υπάρχουν οι μισές από τις απαιτούμενες πιστώσεις για τη σωστή μεταφορά των μαθητών, ενώ δεκάδες άλλοι εξαιρούνται τελείως λόγω ΚΥΑ.

Οι υποδομές παραμένουν καθηλωμένες, τα πέντε νέα σχολικά συγκροτήματα δεν εκκινούν, τα κοντέινερς παραμένουν και στοιχειώδη μέτρα παίρνονται με το σταγονόμετρο. Για το κτιριακό συγκρότημα του Φαραώ, όπου οι εργασίας έχουν σταματήσει λόγω έλλειψης πόρων, δεσμεύτηκε ο κ. Δρακουλόγκωνας να δει τι έχει γίνει σε σχέση με την ανταπόκριση του εργολάβου στις παρατηρήσεις του τοπικού ΤΕΕ για την ασφάλεια και να ενημερώσει σχετικά τους φορείς. Για την ανάγκη να παρασχεθούν δωρεάν δελτία υγείας, με εξετάσεις στα σχολεία από συνεργεία της ΣΤ’ υγειονομικής περιφέρειας και με προγραμματισμένα ραντεβού στα δύο Νοσοκομεία ανά σχολείο για όλα τα παιδιά, είπε ότι τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας δεν έχουν πόρους ούτε για να πάρουν αντιδραστήρια πόσο μάλλον για την υλοποίηση του αιτήματος της εκπαιδευτικής κοινότητας. Στο αίτημα για ένα γεύμα στα σχολεία είπε ότι η κάλυψη των 6.000 μαθητών απαιτεί κρατική χρηματοδότηση για κάτι τέτοιο, ενώ η Περιφέρεια έχει μόνο περιορισμένη δυνατότητα μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την ακραία φτώχεια».

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer