Ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα της Αθήνας που προβάλει τουριστικά τη χώρα μας διεθνώς, ο Κλασικός Μαραθώνιος.
Με μεγάλη συμμετοχή ο 33ος Μαραθώνιος της Αθήνας
Αθλητισμός
08/11/2015 | 08:53

Ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα της Αθήνας που ταυτόχρονα προβάλουν τουριστικά τη χώρα μας διεθνώς, ο Κλασικός Μαραθώνιος αρχίζει στις 9 το πρωί για 33η φορά με τους συμμετέχοντες να ξεπερνούν τους 43.000 δρομείς, εκ των οποίων οι 6.500 είναι ξένοι. Ιδιαίτερη αναφορά στον Μαραθώνιο έκανε πριν από λίγες μέρες ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Γκι Μουν, διακηρύσσοντας ότι η εφετινή διοργάνωση εντάσσεται στους εορτασμούς για την συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση του ΟΗΕ.

«Ο Μαραθώνιος Αθήνας είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο για τη μνημειώδη ιστορία του και το βαθύ του νόημα. Ο φετινός αγώνας δεν αποτελεί μόνο μια σπουδαία γιορτή αθλητισμού, ειρήνης και φιλίας, αλλά και έναν εορτασμό της 70ης επετείου των Ηνωμένων Εθνών», είπε, σημειώνοντας πως τα Ηνωμένα Έθνη αναγνωρίζουν τη συμβολή του αθλητισμού στην ενδυνάμωση της ειρήνης, της ανάπτυξης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους.

Έτσι, σε 17 σημεία στη διαδρομή του Μαραθωνίου θα υπάρχει απεικόνιση των ισάριθμων στόχων, που έχει θέσει ο ΟΗΕ, στο πλαίσιο των εορτασμών των 70 ετών από την ίδρυση του!

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer