Πλήθος κόσμου και φέτος στην κοιλάδα των Ομαλών για να γιορτάσει το Πολιούχο του νησιού Άγιο Γεράσιμο.
Με λαμπρότητα η γιορτή του Αγίου Γεράσιμου στη Κεφαλονιά (Φωτορεπορτάζ + βίντεο)
Δημοφιλή
16/08/2016 | 14:04

Του Αντώνη Καγγελάρη

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε σήμερα 16 Αυγούστου 2016 η Ιερά Πανήγυρις επί τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός Ημών Γερασίμου, του νέου Ασκητού και θαυματουργού στην ομώνυμη ιερά μονή στα Ομαλά Κεφαλονιάς.

Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος και Κεφαλλήν, ενώ στην θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, ο Σεβασμιώτατος και Πάσης Σκανδιναβίας κ. Κλέοπας (το γένος Μομφεράτου) και ο επιχώριος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος.

Το θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβ. Άγιος Νικαίας ο οποίος μίλησε για την Αγία βιώτη του Προστάτη, έφορου και πολιούχου της Μονής, της νήσου και απάντων των Κεφαλλήνων, Αγίου Γερασίμου την απλότητα αλλά και την ταπεινοφροσύνη που διακατείχε το πρόσωπο του.

Μετά το πέρα της θείας λειτουργία ακολούθησε πάνδημη λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου πέριξ της μονής και μέχρι και τον πλάτανο που ο ίδιος εφύτευσε. Στη συνέχεια επανατοποθετήθηκε στο σκήνος στη μεγάλη εκκλησία.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ, ενώ την Αξιωματική Αντιπολίτευση ο βουλευτής της Β΄Αθηνών κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος. Το παρών στη μεγάλη εορτή έδωσαν ο Περιφερειάρχης κ. Θόδωρος Γαλιατσάτος, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς κ. Πανγής Δρακουλόγκωνας, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο τ. Νομάρχης κ. Διονύσης Λευκαδίτης, Πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι κομμάτων, ομογενειακών Συλλόγων, τα Σώματα Ασφαλείας, το Λύκειο Ελληνίδων Αργοστολίου, η Φιλαρμονική Σχολή Πάλικής, ο Σύλλογος Βάλσαμος και Μέρμηγκας κ.α.

Να σημειωθεί ότι η σημερινή εορτή μεταδόθηκε απευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 και τον Ionian Channel.

Και του χρόνου με υγεία. Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ του e-kefalonia.net.

agios_gerasimos agios_gerasimos agios_gerasimos agios_gerasimos agios_gerasimos agios_gerasimos agios_gerasimos nikaias_alexios agios_gerasimos agios_gerasimos agios_gerasimos agios_gerasimos agios_gerasimos dhmhtrios nikaias_alexios kleopas agios_gerasimos agios_gerasimos agios_gerasimos agios_gerasimos nikaias_alexios mazarakhs agios_gerasimos nikaias_alexios kleopas agios_gerasimos dhmhtrios dhmas_papadatos dhmhtrios agios_gerasimos giakoumatos_papa_dionusios nikaias_alexios agios_gerasimos dhmhtrios kleopas agios_gerasimos agios_gerasimos valsamos lukeio_ellhnidwn agios_gerasimos

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer