Συμφωνήθηκε η συνέχιση της προσπάθειας στο πλαίσιο του προγραμματισμού της ΠΙΝ με τελικό σκοπό την κατάθεση προς την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης καινοτόμων ιδεών και προτάσεων
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση-εργαστήριο με θέμα την “Πολιτιστική και Δημιουργική Οικονομία”
Οικονομία
19/12/2016 | 18:48

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα την  Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 η συνάντηση-εργαστήριο με θέμα την «Πολιτιστική και Δημιουργική οικονομία» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014-2020.  Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν αρκετοί εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, των τοπικών φορέων και πολιτιστικών οργανισμών καθώς και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας (διδάσκοντες και φοιτητές) και του επιχειρηματικού κόσμου.

Προσκεκλημένοι εισηγητές ήταν ο κ. Νίκος Βογιατζής, διευθυντής του gi-Cluster δημιουργικών βιομηχανιών του Corallia που αναφέρθηκε στη «Δημιουργική οικονομία και Καινοτομική επιχειρηματικότητα στην ψηφιακή εποχή», παρουσιάζοντας και συγκεκριμένα παραδείγματα του τι συνιστά καινοτομία στη δημιουργική οικονομία, και ο κ. Βασίλης Αυδίκος, Λέκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου, ο οποίος παρουσίασε μια χαρτογράφηση και στατιστικά δεδομένα για την δημιουργική βιομηχανία στην Ελλάδα και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Στη συνέχεια, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της δημιουργικής βιομηχανίας στην Κέρκυρα έκαναν μια σύντομη παρουσίαση της δικής τους επιχειρηματικής πρωτοβουλίας και προσπάθειας, ενώ εκπρόσωπος του Ιονίου Πανεπιστημίου παρουσίασε μια δομημένη πρόταση για δημιουργία «Εκκολαπτηρίου» (Incubator) δημιουργικών και πολιτιστικών νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups).

Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση και διάλογος σχετικά με τις δυνατότητες που προσφέρει ο τομέας αυτός στην Κέρκυρα και τα Ιόνια νησιά καθώς συνδέει το πλούσιο πολιτιστικό και δημιουργικό απόθεμα της Περιφέρειας με την επιχειρηματικότητα, δημιουργώντας ευκαιρίες απασχόλησης και ανάπτυξης.

Στη συνάντηση-εργαστήριο συμφωνήθηκε η συνέχιση της προσπάθειας στο πλαίσιο του προγραμματισμού της ΠΙΝ με τελικό σκοπό την κατάθεση προς την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης καινοτόμων ιδεών και προτάσεων, μέσω της υποβολής εντύπου (φόρμας) που θα βρίσκεται αναρτημένη στο site της Υπηρεσίας www.pepionia.gr. (e-mail: arousou@mou.gr). Σημειώνεται ότι τα πορίσματα του Εργαστηρίου αυτού θα αξιοποιηθούν σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες των Ιονίων Νήσων.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer