Στον μαγικό κόσμο του παραμυθιού μας ταξίδεψαν οι εκδόσεις Αιγιαλός και το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου Ελληνίδων.
Με επιτυχία η παρουσίαση του παραμυθιού “Μια μέρα γεμάτη τίποτα” (βίντεο)
Πολιτισμός
17/04/2016 | 10:11

Στον μαγικό και ιδεατό κόσμο του παραμυθιού μας ταξίδεψαν με μεγάλη επιτυχία οι εκδόσεις Αιγιαλός και το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου Ελληνίδων παράρτημα Αργοστολίου στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη στα πλαίσια της παρουσίασης της νέας παραμυθένιας ιστορίας για μικρούς και μεγάλους που εμπνεύστηκε η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων και Φιλόλογος, Ευρώπη Μοσχονά Μαραγκάκη.

Όπως τόνισε στον χαιρετισμό της η κα Μοσχονά: “Το Λύκειο λαμβάνοντας υπόψη του το πολιτισμικό περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει σήμερα ένα παιδί και κάθε προσπάθεια που καταβάλεται από τους φορείς αγωγής καθώς και τα προβλήματα που αναδύονται στην πορεία της εκπαίδευσης ενός παιδιού αποφάσισε να πραγματοποιήσει τρεις εκδηλώσεις αφιέρωμα στο παιδί”. Η πρώτη εκ των τριών έγινε σήμερα με βασικό θέμα το παραμύθι που παίζει σημαντικό ρόλο σωστή διαπαιδαγώγηση και στην πνευματική διάπλαση ενός παιδιού από πολύ μικρή ηλικία μέχρι και την ενηλικίωσή του.

Το παραμύθι ίσως είναι το μοναδικό λογοτεχνικό είδος που παραμένει διαχρονικό και επίκαιρο καθώς οι ήρωες είναι “βγαλμένοι από την ζωή”, γεμάτο ηθικά διδάγματα και μηνύματα.  Στην μεγάλη συμβολή του παραμυθιού στην αγωγή ενός παιδιού αναφέρθηκαν εκτενώς οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, Βάσω Χαλιώτη, Εκπ/κός Α/θμιας, Συνέφορος Φιλολογικού Τμήματος του Λ.Ε.Α., Αγγελική Σγούρου, Πτυχ. τμ. Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε., Υποψήφια Διδάκτωρ, Μαρίνα Στελλάτου, Εικαστικός – Ζωγράφος, Θεολόγος, Έμελη Χατζηχρήστου, Πτυχιούχος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης, Ελένη Κουνάδη, Μέλος του Λ.Ε.Α και Ευαγγελία Σκιαδαρέση, Εκπ/κός, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Κεφ/νίας. Την όλη εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Σπυριδούλα Κ. Αναλυτή.

Στην συζήτηση συμμετείχαν η καθηγήτρια κα Μαρία Μαρκάτου και η Παιδαγωγός Καλλιόπη Λιοσάτου. Αμέσως μετά η κα Σκιαδαρέση είχε ετοιμάσει μία έκπληξη για τους παρεβρισκόμενους καθώς μελοποίησε τους στίχους του χαρούμενου παιδικού τραγουδιού από το παραμύθι, “Μία μέρα γεμάτη τίποτα”, ενώ όπως υπογράμμισε η κα Μοσχονά το Λύκειο Ελληνίδων ετοιμάζει ειδική χορογραφία που θα συνοδεύει το τραγούδι, την οποία θα παρουσιάσουν για την Γιορτή της Μητέρας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης κ.κ. Δημήτριος, ο Αντιπρόεδρος του Κοργιαλενείου Ιδρύματος Παναγιώτης Μπαζίγος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Γεράσιμος Τιμοθεάτος, εκπαιδευτικοί, γονείς και μέλη του Λυκείου Ελληνίδων.

hmerida_vivliou hmerida_vivliou hmerida_vivliou hmerida_vivliou 1-DSC08558 sgourou_agelikh

Πηγή: portoni.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer