Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία και τον Ιατρικό Σύλλογο Κεφαλληνίας.
Με επιτυχία η ημερίδα «Οι Ρευματοπάθειες στον 21ο αιώνα»
Κοινωνία
06/11/2013 | 23:58

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  στις 3 Νοεμβρίου 2013 στο Δημοτικό Θέατρο “Κέφαλος”, σε μια κατάμεστη αίθουσα από κόσμο καθώς και ιατρούς, η ημερίδα ενημέρωσης κοινού που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία και τον Ιατρικό Σύλλογο Κεφαλληνίας – Ιθάκης με  θέμα : “ Οι Ρευματοπάθειες στον 21ο αιώνα”.
Ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρίας κος Παναγιώτης Τρόντζας στην ομιλία του, αναφέρθηκε στις ρευματικές παθήσεις, στις επιπτώσεις τους στην ποιότητα ζωής των ασθενών και το κοινωνικό σύνολο, στη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης κι έναρξης θεραπείας. Επιπλέον τόνισε το ρόλο της πολιτείας για την πρόσβαση των ρευματολογικών ασθενών στις υπηρεσίες υγείας και στη δυνατότητα χορήγησης  φάρμακων υψηλού κόστους.
Στη συνέχεια η  κα Κωνσταντίνα Μπούνια, Ρευματολόγος στην Κεφαλονιά, μίλησε για τα συμπτώματα  που παραπέμπουν σε ρευματικές παθήσεις, τόσο από τις αρθρώσεις όσο κι από άλλα όργανα, τις περιπτώσεις που πρέπει να γίνεται  ρευματολογική εκτίμηση και πόσο σημαντική είναι η συνεργασία του ασθενούς με το γιατρό και η συμμόρφωσή του με τη θεραπεία.
Κατόπιν ο Επιμελητής Α- Διευθεντεύων  του Ορθοπεδικού τμήματος του  Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς κος Μιχαήλ Μπουζικάκος αναφέρθηκε στις ενδείξεις χειρουργικής  αντιμετώπισης των κατεστραμμένων αρθρώσεων, τα είδη των επεμβάσεων σε κάθε περίπτωση,τις πιθανές επιπλοκές των επεμβάσεων και την ανάγκη μετεγχειρητικής παρακολούθησης.
Τέλος η κα Ελισάβετ Ρηγάτου, ασθενής με ρευματοειδή αρθρίτιδα, μοιράστηκε την εμπειρία της μιλώντας για τα συμπτώματά της ,για το πώς η νόσος επηρέαζε αρνητικά τη καθημερινότητά της καθώς και για τις θεραπείες που έλαβε.
Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών ακολούθησε συζήτηση με το κοινό. Οι ομιλητές δέχθηκαν πληθώρα ερωτήσεων και διαφώτισαν το κοινό σχετικά με τις ρευματικές παθήσεις, το ρόλο του ρευματολόγου , το ρόλο του ορθοπεδικού αλλά και την αναγκαία συνεργασία όλων των ιατρικών ειδικοτήτων προς όφελος του ασθενούς.
Η μεγάλη συμμετοχή του κοινού απέδειξε πόσο αναγκαία είναι η πρωτοβουλία διοργάνωσης τέτοιων επιστημονικών εκδηλώσεων με θέματα υγείας για την ενημέρωση του κόσμου.

reymatopaueia

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer