Σημαντική η συμβολή της Περιφέρειας στον εξοπλισμό του εργαστηρίου ερευνών του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Με δυο σημαντικούς καθηγητές συναντήθηκε ο Σπύρου
Πολιτική
02/04/2014 | 13:17

Ο αναπληρωτής καθηγητής Νευροανατομικής και Συμπεριφοράς του Πανεπιστημίου του Χάρβαντ, Νίκος Μακρής, επισκέφτηκε σήμερα τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο αναπληρωτής καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, Παναγιώτης Βλάμος, ο οποίος ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο για τη Γηριατρική και την έρευνα και πρόληψη των νευροεκφυλιστικών νόσων, που θα πραγματοποιηθεί στην Ιόνιο Ακαδημία από τις 10 – 13 Απριλίου.
«Είναι», είπε ο κ. Σπύρου, «μιας ευτυχής συγκυρία να βρεθούν μαζί οι δυο Καθηγητές που ανοίγουν δρόμους και ερευνούν – ο καθένας από τη δική του ειδικότητα – τα εκφυλιστικά νοσήματα του εγκεφάλου» και ευχήθηκε να επιτευχθεί μια συνεργασία ανάμεσα στα δυο πανεπιστήμια.

Σπ. Σπύρου: Στηρίζουμε την έρευνα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Επίσης, ο κ. Σπύρου, αναφέρθηκε στη μεγάλη ερευνητική προσπάθεια αλλά και τα θαυμάσια επιτεύγματα του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου στη Βιοπληροφορική, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στήριξε το Εργαστήριο Πληροφορικής στην προμήθεια του εξοπλισμού του, αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα των ερευνών για τη Νόσο Alzheimer (Αλτσχάιμερ), η οποία, εξάλλου, έχει και διεθνώς αναγνωριστεί.
Ειδικότερα ο κ. Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην «προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για το εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου», προϋπολογισμού δύο εκατομμυρίων τετρακοσίων τριάντα χιλιάδων ευρώ (€ 2.430.000,00).

Στην προσφορά της Τεχνολογίας και της Πληροφορικής στον τομέα των εκφυλιστικών νόσων του εγκεφάλου αναφέρθηκε ο Καθηγητής, Νίκος Μακρής, ο οποίος παρουσίασε συνοπτικά τα τελευταία πορίσματα των ερευνών αναφορικά με τις εκφυλιστικές νόσους, που δίνουν δείγματα αισιοδοξίας τόσο για την πρόβλεψη της νόσου όσο και για τη θεραπεία της, καθώς, όπως είπε, η νόσος Alzheimer έχει τεράστια επίπτωση τόσο στις οικογένειες των νοσούντων όσο και στην Κοινωνία αλλά και την Οικονομία.

spurou

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer