Το Σάββατο 27 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Θέατρο "Ο Κέφαλος", η προβολή της δεύτερης ταινίας του Αλέξανδρου Ποταμιἀνου με θέμα τον πολιτισμό και την ταυτότητα τον Επτανήσων.
“Μεταξύ Βυζαντίου και Βενετίας: Επτανησιακή Σχολή”
Πολιτισμός
29/08/2016 | 09:16

Το Σάββατο 27 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Θέατρο “Ο Κέφαλος”, η προβολή της δεύτερης ταινίας του Αλέξανδρου Ποταμιἀνου με θέμα τον πολιτισμό και την ταυτότητα τον Επτανήσων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Σεβασμιὠτατος Μητροπολίτης κ. Δημήτριος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Κεκἀτος, η Γραμματέας του συλλόγου Κεφαλλἠνων Πειραιά, κ. Νεοφὐτου, ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρὠν κ. Μοσχόπουλος, ο κ. Γ. Σταματἀτος, ο καθηγητής του Τ.Ε.Ι. Μουσικών Οργάνων κ. Μποὐκας, η γνώστη καλλιτέχνης Μἐμη Σπυρἀτου, και μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας.

Με τίτλο “ΜΕΤΑΞΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΚΑΙ ΒΕΝΕΤΙΑΣ : ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΧΟΛΗ”,

 

η ταινία αναζητά τις ρίζες της Επτανησιακής ζωγραφικής στην ανάπτυξη της κρητικής παράδοσης μετά την πτώση του Βυζαντίου στους σταυροφόρους και τις επιρροές που δέχτηκαν τα Ιόνια νησιά από την Βενετία.

Ο 29χρονος σκηνοθέτης μας οδηγεί σε μια διαδρομή από την Κωνσταντινούπολη μέχρι την Βενετία, με ενδιάμεσους σταθμούς την Κρήτη και τα Ιόνια νησιά. Μἐσα από την ταινία αναδεικνύονται οι ιδιομορφίες της μικτής τεχνικής των Θ. Πουλάκη, Γ. Κλὀντζα, Ε. Τζἀνε, Η. Μὀσχου, κλπ., και τεκμηριώνεται η επίδραση της φλαμανδικής χαλκογραφίας στην Επτανησιακή ζωγραφική.

IMG_4056 IMG_4060-1

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer