Τα ευρήματα ήταν άκρως αποκαλυπτικά καθώς φαίνεται καθαρά ότι η παραμόρφωση του εδάφους είναι μεγαλύτερη στο κέντρο της Χερσονήσου της Παλικής.
Μετακινήθηκε το Ληξούρι..
Κοινωνία
22/02/2014 | 13:53

Οπως σημειώνουν και τα «Νέα», τα δεδομένα έρχονται από δορυφόρο, τα στοιχεία του οποίου επεξεργάζονται Ελληνες επιστήμονες. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον δορυφόρο-ραντάρ TerraSAR που περνά κάθε 11 ημέρες πάνω από την περιοχή της Γης, σε απόσταση 700 χιλιομέτρων.
Η συνεργασία των επιστημόνων του Τμήματος Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Ισαάκ Παρχαρίδη και του ΟΑΣΠ είχε αποτέλεσμα: έστειλαν έγγραφο στο Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, ζητώντας τη συνδρομή του εν λόγω δορυφόρου.

Τα ευρήματα ήταν άκρως αποκαλυπτικά καθώς φαίνεται καθαρά ότι η παραμόρφωση του εδάφους είναι μεγαλύτερη στο κέντρο της Χερσονήσου της Παλικής. Στο Αργοστόλι η εδαφική παραμόρφωση ήταν μικρότερη, αναφέρουν τα στοιχεία.
Να σημειωθεί ότι ο γερμανικός δορυφόρος θα λάβει δύο ακόμη εικόνες από την Κεφαλονιά μέχρι τα μέσα Μαρτίου, έτσι ώστε οι επιστήμονες να έχουν πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

xarths_kefalonia

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer