Νέα σύσκεψη για το έργο του Χάρακα πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας/Ιθάκης παρουσία του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου
Μετέωρο παραμένει το άνοιγμα του δρόμου του Χάρακα
Πολιτική
05/06/2015 | 09:00

Του Μιχάλη Ανδρεαδάκη

Νέα σύσκεψη για το έργο του Χάρακα πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας/Ιθάκης παρουσία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρου Γαλιατσάτου.

Μετείχαν ακόμα ο Αντιπεριφερειάρχης, Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμου, Σπύρος Γαλιατσάτος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Σουζάνα Πεφάνη, Νικόλας Βαλλιανάτος, Παναγιώτης Φιλίππου, Σωτήρης Κουρής, Γιώργος Τσιλιμιδός, ο Δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης, η Προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών, Ιλαρή Τζανετάτου και δύο εκπρόσωποι από την Έρυσσο, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Στάθης Τσελέντης και ο επιχειρηματίας, Αλέκος Καββαδίας.

Για περίπου δύο ώρες, συζητήθηκε η ανάγκη να ανοίξει ο δρόμος λόγω της μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας που βιώνουν οι επαγγελματίες της Βόρειας Κεφαλονιάς με κίνδυνο να χάσουν και τη φετινή τουριστική περίοδο αλλά εκφράστηκαν σοβαρές επιφυλάξεις για το αν μια τέτοια κίνηση είναι εφικτή.

Ειδικότερα, οι Τεχνικές Υπηρεσίες υπογραμμίζουν ότι δεν υπάρχουν τα εχέγγυα από πλευράς ασφάλειας για να ανοίξει ο δρόμος τη δεδομένη χρονική στιγμή ενώ και ο εργολάβος δεν συναινεί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν θα μπορέσει να ολοκληρώσει εγκαίρως το έργο. Σε κάθε περίπτωση το έργο πρέπει να έχει παραδοθεί μέχρι τις 31/12/2015 γιατί διαφορετικά θα απενταχθεί από το ΕΣΠΑ και θα χαθεί μια για πάντα. Κι αυτό είναι κάτι που απεύχονται όλοι.

Ωστόσο, οι επαγγελματίες της περιοχής ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να ανοίξει ο δρόμος για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και παράλληλα να ασκήσει πιέσεις προς τον εργολάβο, παρακολουθώντας στενά την πορεία των εργασιών. Λύση, όμως, θα πρέπει να βρεθεί και με την πληρωμή από τον ίδιο τον εργολάβο του εργοστασίου που κατασκευάζει τη μεταλλική γέφυρα στην Πάτρα.

Οπως έγινε γνωστό, η γέφυρα έχει πλέον ολοκληρωθεί αλλά ο ανάδοχος αρνείται να πληρώσει το εργοστάσιο παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη χρηματοδότηση του έργου. Επίσης, τέθηκαν στο τραπέζι και οι αστάθμητοι παράγοντες που μπορεί να πάνε πίσω το έργο αν ξεκινήσει δύο μήνες αργότερα, όπως είναι οι καιρικές συνθήκες ή τα εμπόδια που μπορεί να συναντήσει ο εργολάβος κατά την τοποθέτηση της γέφυρας.

Το τελικό συμπέρασμα που βγήκε τελικά από τη συνάντηση είναι ότι ο Περιφερειάρχης θα εξετάσει μαζί με τις Τεχνικές Υπηρεσίες και τον ανάδοχο το ενδεχόμενο να ανοίξει ο δρόμος του Χάρακα και εντός της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινώσει την απόφαση του. Πάντως, οι Ρισσιάνοι εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την οριστική υλοποίηση του έργου είτε ανοίξει τελικά ο δρόμος είτε όχι από τη στιγμή που έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του εργολάβου.

xarakas-syskech (1) xarakas-syskech (3) xarakas-syskech (4) xarakas-syskech (5) xarakas-syskech (6) xarakas-syskech (7) xarakas-syskech (8) xarakas-syskech (9) xarakas-syskech (10) xarakas-syskech (11) xarakas-syskech (12) xarakas-syskech (13) xarakas-syskech (14)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer