Η καρδιά του ομογενή είναι μεγάλη. Το έχει αποδείξει χίλιες φορές. Δεν αντέχει στην ιδέα ότι αδέλφια του Ελληνες υποφέρουν
H μεγάλη καρδιά της Ομογένειας
 Ομογένεια
04/05/2013 | 15:59

Πολλές οικογένειες της Αθήνας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας θα στολίσουν το φετινό πασχαλινό τραπέζι τους χάρη στη συμπόνια και τη γενναιοδωρία ομογενών.
Ενα τελευταίο παράδειγμα είναι η διανομή φαγητού σε 500 σχεδόν οικογένειες των Αθηνών – (βλέπε χθεσινό «Ε.Κ.») – για το πασχαλινό τραπέζι, που χρηματοδότησε ο ομογενής Κώστας Ζαχαριάδης και διανεμήθηκε δια μέσου του ομογενειακού φιλανθρωπικού οργανισμού Hellenic Relief, το οποίο καθ’ όλας τας ενδείξεις εξελίσσεται σε ένα σοβαρό οργανισμό συγκέντρωσης και διανομής βοήθειας σε άπορους Ελληνες.
Η καρδιά του ομογενή είναι μεγάλη. Το έχει αποδείξει χίλιες φορές. Δεν αντέχει στην ιδέα ότι αδέλφια του Ελληνες υποφέρουν.
Ισως γιατί δεν ξεχνά από πού ο ίδιος ξεκίνησε. Ισως γιατί δεν ξεχνά ότι κάποτε και ο ίδιος ή κάποιος δικός του χρειαζόταν βοήθεια και κανένας δεν βοηθούσε.
Ισως γιατί οι δυσκολίες της ζωής στη νέα χώρα και οι συναφείς εμπειρίες τον ωρίμασαν, τον δίδαξαν να αναγνωρίζει, να σέβεται, να εκτιμά και να ξεχωρίζει τα σημαντικά της ανθρώπινης ύπαρξης από τα ασήμαντα.
Γι’ αυτό και τώρα που μπορεί κάνει κάτι, ό,τι μπορεί.
Η αλήθεια είναι ότι έχουμε να διανύσουμε ως Ομογένεια αρκετό ακόμα δρόμο για να φτάσουμε σε ένα ανεκτό σημείο προσφοράς, ανάλογο των δυνατοτήτων μας. Προς το παρόν, την τιμή μας σώζουν μερικά άτομα που επιδεικνύουν πέρα από αγάπη για τον συνάνθρωπο και σημαντικές ηγετικές ικανότητες στην έμπνευση, συγκέντρωση και οργάνωση της διανομής της βοήθειας προς αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη, μια όχι εύκολη δουλειά.
Δεν είναι, όμως, αργά να ιδρυθεί μια παναμερικανική επιτροπή για τη συγκέντρωση μαζικής βοήθειας προς την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο.
Η κρίση και στις δυο ελληνικές χώρες είναι τόσο μεγάλη που θα διαρκέσει πολλά χρόνια, με τις ανάγκες να αυξάνονται με γοργό ρυθμό.
Αρα, υπάρχει ακόμα πολύς χρόνος.
Α.Η.Δ.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer