Αξίζουν συγχαρητήρια στα λιγοστά μέλη, κυρίως του Δ.Σ., του συλλόγου, που σήκωσαν το βάρος της δύσκολης αυτής διοργάνωσης με πάνω από 300 άτομα να πρέπει να εξυπηρετηθούν.
Μεγάλη η συμμετοχή τουριστών που διασκέδασαν με την καρδιά τους μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες!
Κοινωνία
04/08/2015 | 12:09

Πέραν πάσης προσδοκίας ήταν η συμμετοχή ελλήνων, αλλά κυρίως ξένων επισκεπτών και μελών του συλλόγου στην καλοκαιρινή εκδήλωση, με γενικό τίτλο “Summer 2015” που διοργάνωσε την Κυριακή 2 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο του π. Δημοτικού Σχολείου Λουρδάτων, ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Λουρδάτων “Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ”.

Σουβλάκια, λουκάνικα, τηγανιτές πατάτες, σαλάτα και φέτα, συνοδεία αναψυκτικών μπύρας ή κρασιού το μενού, “έδεσε” με την παραδοσιακή και λαϊκή μουσική από την μουσική ομάδα του Μάκη Παπά, (ο οποίος κράτησε μεγάλο μέρος του προγράμματος δίνοντας ξεχωριστό κέφι) και της νέας δικιάς μας, Ελευθερίας Αρβανιτάκη, Ελευθερίας Έντουαρτς.

Μετά την παρουσίαση των παραδοσιακών χορών από μέλη συλλόγων, σειρά πήραν οι καλεσμένοι με τους ξένους τουρίστες να δίνουν τη δική τους εκδοχή στους… παραδοσιακούς χορούς, χορεύοντας μέχρι τελικής πτώσεως!

Μοναδικό μελανό σημείο είναι η ανακάλυψη το πρωΐ, ότι κάποιοι επιτήδειοι έκλεψαν από το ψυγείο τα υπόλοιπα σουβλάκια και λουκάνικα..! Ντροπή!

Αξίζουν συγχαρητήρια στα λιγοστά μέλη, κυρίως του Δ.Σ., του συλλόγου, που σήκωσαν το βάρος της δύσκολης αυτής διοργάνωσης με πάνω από 300 άτομα να πρέπει να εξυπηρετηθούν.

Το γεγονός ότι τα Λουρδάτα, σχεδόν αποκλειστικά τουριστικός προορισμός, με τους τουρίστες να θέλουν και να ζητούν, να συμμετέχουν σε τέτοια παραδοσιακά γλέντια, θα έπρεπε να είναι πιό συχνά μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο. Ο σύλλογος όντας Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός, θα μπορούσε να έχει έσοδα και να τα ανταποδίδει σε έργα μέσα στο χωριό. Μην περιμένουμε το Δήμο να φτιάξει τα παγκάκια ή τον φωτισμό. Αν ο σύλλογος έχει έσοδα από αυτές τις εκδηλώσεις θα μπορεί να τα ανταποδώσει σε έργα υποδομής και εξωραϊσμού του χωριού ώστε το χωριό σαν τουριστικός προορισμός να γίνει πρότυπος.

Για να γίνουν όμως αυτά θα πρέπει τα μέλη του συλλόγου να ενστερνιστούν την ιδέα του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης. Δεν είναι δυνατόν ένα συλλογικό όργανο όπως είναι ο σύλλογος, να λειτουργεί με λίγα άτομα, πολλές φορές μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον θα δούμε περισσότερα μέλη να προσφέρονται για εθελοντική εργασία με σκοπό τα έσοδα να γίνουν έργα στο χωριό. Μην περιμένουμε να τα κάνει όλα η πολιτεία.

«Συν Αθηνά και χείρα κίνει» που έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι!

Μεταξύ άλλων, την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο εντεταλμένος σύμβουλος Λειβαθούς Δήμου Κεφαλονιάς κ. Ηλίας Κουρκουμέλης, από τον οποίο αναμένουμε ακόμα κάποιες υποσχέσεις που έμειναν ανεκπλήρωτες από τον Ιούνιο….

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ…

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer