Η διάλεξη ήταν ανοιχτή και απευθυνόταν σε φοιτητές, σπουδαστές , επαγγελματίες του τουρισμού καθώς και σε digital marketers.
Μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης για το Digital Marketing στο ΤΕΙ
Κοινωνία
25/01/2017 | 13:41

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διάλεξη με θέμα, «Tο μοντέλο διαφήμισης Pay Per Click (PPC) και η εφαρμογή του στις διαφημίσεις της μηχανή αναζήτησης της Google (Adwords)» στις 20 Ιανουαρίου 2017. Η διάλεξη διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του καθηγητή του ΔΙΕΚ Κεφαλονιάς Σωτηρίου Κουρή σε συνεργασία με το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Η διάλεξη ήταν ανοιχτή και απευθυνόταν σε φοιτητές, σπουδαστές , επαγγελματίες του τουρισμού καθώς και σε digital marketers. H προσέλευση ήταν μεγάλη από φοιτητές του Τμήματος, καθηγητές του ΤΕΙ και του ΔΙΕΚ, σπουδαστές του ΔΙΕΚ Κεφαλονιάς και επιχειρηματίες του τουρισμού.

Ομιλητής της διάλεξης ήταν ο Καθηγητής Εφαρμογών Δρ. Αγησίλαος Κονιδάρης. Τα θέματα που παρουσιάστηκαν ήταν σχετικά με την ιστορία του μοντέλου διαφήμισης Pay Per Click (PPC) καθώς και την εφαρμογή του μοντέλου αυτού στις διαφημίσεις της Google μέσω του εργαλείου AdWords που είναι η διαφημιστική πλατφόρμα της Google.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο πως ακριβώς λειτουργεί ο αλγόριθμος δημοπρασίας που τρέχει η πλατφόρμα Google Adwords και η διαδικασία επιλογής των λέξεων κλειδιά (Keywords), ώστε να γίνει κατανοητή στο ακροατήριο η αξία του εργαλείου στην διαφήμιση στο Διαδίκτυο. Επίσης μετά από ερωτήματα που τέθηκαν από τους παρευρισκομένους, προέκυψε μεγάλο ενδιαφέρον για ζητήματα που άπτονται του SEO (Search Engine Optimization), δηλαδή για τις τεχνικές που εφαρμόζονται στις ιστοσελίδες, ώστε να είναι περισσότερο ορατές στις μηχανές αναζήτησης και να παρουσιάζονται σε καλύτερη θέση στα αποτελέσματα με συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά.

Το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ευχαριστεί όλους τους παρευρισκόμενους και τους συν-διοργανωτές της εκδήλωσης. Η ανάδειξη της αξίας της έρευνας και της εκπαίδευσης σε θέματα του Digital Marketing αποτελεί για το Τμήμα μας προτεραιότητα και για το λόγο αυτό θα αναληφθούν και άλλες πρωτοβουλίες που θα απευθύνονται στην τοπική κοινωνία, την τοπική επιχειρηματικότητα και στους φοιτητές μας.

 

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
Δρ. Γ. Π. ΗΛΙΑΔΗΣ
ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer