Σήμερα το μεσημέρι φεύγει η απόφαση για το νέο τμήμα ΤΕΙ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προς το Υπουργείο Παιδείας.
Μεγάλη δικαίωση Παρίση η επιστροφή του ΤΕΙ
Πολιτική
11/04/2014 | 13:17

Του Παναγή Φωκά
Σπουδαία φαίνεται να είναι η σημερινή ημέρα για τη πορεία του νέου τμήματος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα γίνεται πράξη η δέσμευση του υπουργείου Παιδείας για επιστροφή του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων στη Κεφαλονιά με νέα ονομασία και μεγαλύτερη ακαδημαϊκή εμβέλεια. Μία δέσμευση άλλωστε που είχε κάνει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμάρας στο Δήμαρχο Κεφαλονιάς, Μέτα το περσινό «στραπάτσο» να μην πάρει νέους εισακτέους το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων με έδρα το Αργοστόλι.
Όπως δήλωσε πριν από λίγο, στην εκπομπή του Σάκη Βούτου στον «Ionian Galaxy», ο δήμαρχος,  σήμερα  το μεσημέρι φεύγει η απόφαση για το νέο τμήμα ΤΕΙ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προς το Υπουργείο Παιδείας… Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με ειδική νομοθετική ρύθμιση κατ’ εξαίρεση θα ενταχθεί στα μηχανογραφικά των πανελλαδικών το νέο τμήμα του ΤΕΙ που θα αντικαταστήσει το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων. Με λίγα λόγια,  175 περίπου νέοι φοιτητές από το νέο έτος θα έρθουν να σπουδάσουν στο νησί μας δίνοντας άλλη πνοή στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων για το μέλλον.
Τα γεγονότα χαροποίησαν τους φοιτητές του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων που τις προηγούμενες ημέρες είχαν καταλάβει την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου  σε μια κίνηση συμβολικής διαμαρτυρίας απέναντι στο πρόβλημα που από πέρυσι είχε δημιουργηθεί.
Αξίζει: Δεν θα πρέπει να λησμονήσουμε τη δήλωση του Παρίση πέρυσι στους φοιτητές μετά  την υπογραφή του Σχεδίου Αθηνά: «Όσο είναι δήμαρχος ο Παρίσης το ΤΕΙ δεν θα φύγει από το νησί»! μια δήλωση που όπως όλα δείχνουν θα είναι προφητική.

foithtes1

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer