Τον βράβευσαν από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Επιστημόνων Καλλιτεχνών Λογοτεχνών
Μεγάλη διάκριση για τον Ευαγγελάτο
Πολιτισμός
24/02/2014 | 10:25

Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Επιστημόνων Καλλιτεχνών Λογοτεχνών / EUROPEAN SOCIETY of SCIENTISTS ARTISTS Lit WRITERS, η οποία βραβεύει ετήσια προσωπικότητες της επιστήμης, του λόγου και των τεχνών, φέτος τίμησε με  Βραβείο τον ζωγράφο, λογοτέχνη, περφόρμερ και θεωρητικό της τέχνης και πτυχιούχο της Νομικής του Παν/μίου Αθηνών Κώστα Ευαγγελάτο για το ζωγραφικό του έργο και τις εικαστικές δράσεις του στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο Κώστας Ευαγγελάτος συνεργάζεται με την Εταιρεία από τη δεκαετία του 1990, με την οποία παρουσίασε τα εννοιολογικά έργα του στο Κτίριο Κωστή Παλαμά του Παν/μιου Αθηνών. Το 2009 τιμήθηκε από την Ευρωπαική Εταιρεία με Έπαινο για το Λογοτεχνικό του έργο στην Αίθουσα του Κ.Ε.Ο. Αθηνών και το 2011 με Έπαινο για το θεωρητικό-συγγραφικό έργο στο Καποδιστριακό Παν/μιο-Μουσείο στην Πλάκα.
Η τελετή της βράβευσης του έγινε με παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου, των μελών και των φίλων της Εταιρείας στο χώρο τέχνης του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου στο Κολωνάκι. Για το έργο και την προσφορά του στο εικαστικό γίγνεσθαι μίλησε η Πρόεδρος της Ευρωπαικής Εταιρείας δρ, κλασική αρχαιολόγος των Παν/μίων Λονδίνου, Μπίρμινχαμ κ. Ελπίδα Μητροπούλου και ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής καθ. μαθηματικός, τ. Πρύτανης Παν/μίου Θράκης κ. Λεωνίδας Κογκέτσωφ.Πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου είναι ο  Ακαδημαικός, καθ. φιλοσοφίας και συνθέτης Ευάγγελος Μουτσόπουλος, ο οποίος για χρόνια ήταν ο Γεν. Γραμματέας της Ευρωπαικής Εταιρείας.
Βραβείο για την πολύχρονη προσφορά του στην Εταιρεία και τη συμβολή του στην προβολή της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας απονεμήθηκε και στον γνωστό ιστορικό τέχνης, συγγραφέα, τεχνοκριτικό και λογοτέχνη Λεόντιο Πετμεζά.
Ακολούθησε δεξίωση σε εορταστική ατμόσφαιρα.

euagelatos euagelatos_petmezas

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer