Ήταν αναμφίβολα επιτυχημένη η έναρξη της Εβδομάδας των Αποδήμων χθες το βράδυ, στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη, στο Αργοστόλι
Μεγάλες προσωπικότητες στην έναρξη των Αποδήμων
Κοινωνία
02/08/2013 | 16:12

Της Γιάννας Κουλουμπή

Ήταν αναμφίβολα επιτυχημένη η έναρξη της Εβδομάδας των Αποδήμων χθες το βράδυ, στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη, στο Αργοστόλι. Η επιτυχία αυτή επισφραγίστηκε με την παρουσία μεγάλων προσωπικοτήτων από την Κεφαλονιά που έχουν διαπρέψει στο εξωτερικό.

Πράγματι,  Επίτιμος Πρόεδρος του Συνεδρίου  ήταν ο ΑΘανάσιος Φωκάς, Ακαδημαϊκός και καθηγητής του Cambridge University, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του έδειξε πόσο απλός και προσιτός άνθρωπος είναι. Παράλληλα, ο Καθηγητής Καρδιοχειρουργικής Πέτρος Α. Αλιβιζάτος παρουσίασε το βιβλίο του «Αποστολή… το Τίμημα» και καθήλωσε κυριολεκτικά το κοινό με τον σχολιασμό του. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι την προϊδέαση για το βιβλίο έκανε ο εκπαιδευτικός Ηλίας Τουμασάτος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Φίλιππος Ρασσιάς, Β’ Α/Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων «Οδυσσεύς», μίλησε για τις δράσεις της Ομοσπονδίας στα 17 χρόνια της παρουσίας της και με τη βοήθεια του Προϊσταμένου του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Άγη Κονιδάρη παρουσιάστηκε το υλικό που έχει δημιουργηθεί (e-book) για αυτό το σκοπό.

Σημαντική ήταν και η εισήγηση του Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Τουρισμού Ευάγγελου Κεκάτου, ο οποίος έκανε μια σύντομη αναφορά στις προσπάθειες που κάνει ο Δήμος Κεφαλονιάς για την προβολή του νησιού μας στο εξωτερικό, όπως εκείνη που έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο πριν λίγο καιρό, αλλά και το “Ring Rise Network”.

Η τελετή έναρξης έκλεισε με τους ήχους της Χορωδίας Αργοστολίου, η οποία βρέθηκε εκεί ειδικά για αυτό το λόγο και καταχειροκροτήθηκε.

Κλείνοντας να αναφέρουμε πως στην εκδήλωση βρέθηκαν πολλοί ομογενείς και ντόπιοι κάτοικοι, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Μητροπολίτης Κεφαλονιάς κ.κ. Σπυρίδωνας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ι. Χιόνης, η Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Α/Περιφερειάρχης Σωτήρης Κουρής, ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, ο Επ. Πρόεδρος του Συνεδρίου Αθ. Φωκάς, ο Α/Πρόεδρος του Κοργιαλενείου Ιδρύματος Παν. Μπαζίγος και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων κ. Ζαβιτσάνος.

Η Εβδομάδα των Αποδήμων συνεχίζεται σήμερα στις 19:00, στο Πνευματικό Κέντρο των Κουρκουμελάτων.

ΥΓ) Στο χώρο της Κοργιαλενείου βρέθηκαν ο πρώην Βουλευτής και Υπουργός Πέτρος Αλιβιζάτος, όπως και ο Ντίνος Ράλλης, συγγενής του Έλληνα Υποψηφίου για το χρίσμα του Δημάρχου στη Νέα Υόρκη Γιάννη Κατσιματίδη.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer