Έρευνα του e-kefalonia.net για το μέγεθος της καταστροφής.
Μεγάλες ζημιές στα ιστορικά μνημεία της Κεφαλονιάς
Εκκλησία
28/01/2014 | 17:30

Σημαντικές είναι οι ζημιές στα ιστορικά μνημεία, κυρίως σε εκκλησίες και προσεισμικά κτίρια  της Κεφαλονιάς. Από μια πρώτη έρευνα στα μνημεία του νησιού, υπάρχουν αρκετές ζημιές στις περισσότερες εκκλησίες και μνημεία της Παλικής.
Όπως έδειξε ο πρώτος έλεγχος που έγινε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού, χωρίς ωστόσο να έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή υπάρχουν ρωγμές σε δημόσια κτίρια αλλά και ιστορικά μνημεία.
Το κτίριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αργοστολίου έχει χαρακτηριστεί κίτρινο και μερικές δεκάδες αγγεία βρέθηκαν στο δάπεδο αν και δεν έχουν σπάσει όλα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου.  Όπως αναφέρουν σήμερα «Τα Νέα» υπάρχουν μερικές καταρρεύσεις έχουν σημειωθεί και σε βυζαντινούς ναούς, όπως των Αγίων Δημητρίου, Θεοδώρων, Σπυρίδωνος και Φανερωμένης, ενώ προβλήματα υπάρχουν στο κάστρο του Αγίου Γεωργίου.
Το e-kefalonia.net κάνοντας έρευνα στα χωριά της Παλικής εντόπισε μεγάλες ζημιές στην εκκλησία της Αγίας Θέκλης, στο Μοναστήρι στο Κορωνάτο, στο ιστορικό τέμπλο της εκκλησίας στα Χαβριάτα.
Σε πολλά νεκροταφεία της Παλικής οι τάφοι άνοιξαν στην κυριολεξία.
Δείτε το πλούσιο φωτορεπορτάζ  όπως το κάλυψαν απ’ όλη την Κεφαλονιά οι Νικηφόρος Σταμένης, Μπαμπης Μοσχόπουλος και Γιάννα Κουλουμπή.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer