Προς αποφυγήν των οποιοδήποτε παρερμηνειών ο πρώην διοικητής Διονύσης Μαρκάτος διευκρινίζει.
Μαρκάτος: Διευκρινήσεις για το ακτινολογικό μηχάνημα στο Μαντζαβινάτειο
Κοινωνία
02/02/2017 | 21:42

Σχετικά με το θέμα του Ακτινολογικού μηχανήματος του Νοσοκομείου μας,  που έλαβε δημοσιότητα τις τελευταίες μέρες και επειδή έως τότε (κατά την περίοδο της δωρεάς) εκτελούσα χρέη Διοίκησης στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο, και προς αποφυγήν των οποιοδήποτε παρερμηνειών θα επιθυμούσα να διευκρινίσω τα εξής:

α) Το συγκεκριμένο μηχάνημα (ακτινολογικό εμφανιστήριο αξίας 10.000€), ήταν Δωρεά του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου, από χρήματα που συγκεντρώθηκαν από  τον συμπατριώτη μας Φώτη Γεωργάτο στην ομογένεια του Καναδά για τον σκοπό αυτό.  Μάλιστα ο ίδιος διέθεσε το μεγαλύτερο χρηματικό ποσό και όλες οι προσπάθειές του έγιναν προς χάριν του Νοσοκομείου εις μνήμη των γονέων του.

β) Το μηχάνημα αυτό εγκαταστάθηκε στο Νοσοκομείο μας από τη εταιρεία AGFA τέλη Νοέμβρη με αρχές Δεκέμβρη του 2014, ενώ συνοδευόταν και από αναλώσιμο υλικό.

γ) Σε καμία επίσημα τυπική διαδικασία, για την παραλαβή του μηχανήματος,  δεν προέβη άμεσα το Νοσοκομείο, γιατί αφενός θα έπρεπε να μεσολαβήσει ένα μικρό χρονικό διάστημα δοκιμαστικής του λειτουργίας, αφετέρου δε, θα έπρεπε να αποσταλεί  από την προμηθεύτρια εταιρεία η σχετική εγγύηση του μηχανήματος όπως οφειλόταν από την ίδια.

δ) Δεν ολοκληρώθηκε λοιπόν κατά την θητεία μου η διαδικασία παραλαβής  (δηλαδή πολύ απλά, έκδοση απόφασης του Δ.Σ ότι το Νοσοκομείο αποδέχεται την Δωρεά), γιατί τον Ιανουάριο του 2015, αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές, (28/01/2015) υπέβαλα την παραίτηση μου.

ε) Επειδή όμως οι δωρεές είναι πάντοτε ευαίσθητα ζητήματα, οφείλω να διευκρινίσω προς πάσα κατεύθυνση, ότι κατά την θητεία μου, όταν κάποιος ήθελε να προβεί σε οποιαδήποτε Δωρεά, ποτέ το Νοσοκομείο δεν διαχειρίσθηκε χρήματά του, ούτε υπέδειξε σε αυτόν συγκεκριμένες προδιαγραφές μηχανημάτων ή προμηθεύτριες εταιρείες.

Όφειλα να προβώ στις παραπάνω διευκρινίσεις, από βαθύτατη υποχρέωση και μόνο, απέναντι σε όλους εκείνους, που με το υστέρημα τους βοήθησαν και εξακολουθούν να βοηθούν το Νοσοκομείο μας, και στους οποίους πρέπει να χρωστάμε μεγάλη ευγνωμοσύνη.

 

 

                                                                  Ληξούρι  2-2-2017

                                                                    Πρώην Αναπ. Διοικητής Γ. Ν. Ληξουρίου

                                                                           ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Φ. ΜΑΡΚΑΤΟΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer