Ήταν μια υπέροχη μουσική βραδιά με μελωδίες από ξένους και Έλληνες συνθέτες και φυσικά με ακούσματα από τα νησιά μας
Μαγική βραδιά από το Τμήμα Μαντολινάτας της Αδελφότητας Πειραιά
Πολιτισμός
10/03/2016 | 19:55

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στην Ιωνίδειο σχολή πραγματοποιήθηκε μία ξεχωριστή εκδήλωση των μουσικών τμημάτων μαντολίνου και κιθάρας της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά.

Όπως όλοι γνωρίζετε, εδώ και χρόνια, ένας από τους βασικούς στόχους και προτεραιότητες της Αδελφότητας είναι η διατήρηση των εθίμων του τόπου μας και η μεταλαμπάδευση αυτών στις νέες γενιές. Για το λόγο αυτό, λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία τα μουσικοχορευτικά τμήματα του Συλλόγου και συγκεκριμένα, τμήμα χορού με καθηγητή το Διονύση Μπάλλα, τμήμα μαντολίνου με καθηγήτρια τη Ματούλα Φιοράτου και τμήμα κιθάρας με καθηγητή τον Αλέξανδρο Ζέρβα. Μέσω των τμημάτων και με την πολύτιμη συμβολή των δασκάλων οι μαθητές έρχονται σε άμεση επαφή με τη μουσική μας παράδοση και ταυτόχρονα βρίσκουν έναν πολύ δημιουργικό τρόπο έκφρασης.

Είθισται οι εκδηλώσεις του Συλλόγου να πλαισιώνονται μουσικά. Ωστόσο, η εκδήλωση αυτή ήταν διαφορετική, καθώς ο κάθε μαθητής είχε επιλέξει το τραγούδι που ο ίδιος ήθελε να ερμηνεύσει. Ήταν μια υπέροχη μουσική βραδιά με μελωδίες από ξένους και Έλληνες συνθέτες και φυσικά με ακούσματα από τα νησιά μας.

Την εκδήλωση παρουσίασε η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Αδελφότητας, Χρύσα Κοκκόση, η οποία τόνισε τόσο τη σημαντική συμβολή των δασκάλων όσο και τη σπουδαιότητα του ρόλου των γονέων, οι οποίοι προτρέπουν και στηρίζουν τα παιδιά τους να ασχολούνται με τα πολιτιστικά δρώμενα του συλλόγου και στέκονται πιστοί αρωγοί στο έργο της Αδελφότητας.

Πολλοί συμπατριώτες μας ήλθαν να καμαρώσουν τη νέα γενιά των νησιών μας. Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους ο κ. Μιχαλάτος, Πρόεδρος της ΟΚΙΣ, η κα Ματσούκη, εκπρόσωπος του ΔΣ της Κεφαλληνιακής Ένωσης Χαλανδρίου, η κα Κολουμπαρίτση, Πρόεδρος του Συλλόγου Αστερίς, η κα Βαλλιανάτου, εκπρόσωπος του ΔΣ Συλλόγου Φαρσινών, η κα Μπαλτσαβιά, εκπρόσωπος του ΔΣ Απανταχού Δειλινάδων, ο κ. Φιοράτος και η κα Ζαμπέλη από το ΔΣ του Συλλόγου Κομιτάτων, η κα Φλωράτου από το ΔΣ του Συλλόγου Σαμικών και πρώην μέλος ΔΣ της Αδελφότητας, η κα Αλεξάτου, πρώην μέλος ΔΣ της Αδελφότητας και η κα Ταβιανάτου πρώην Αν. Διοικήτρια ΓΝ “Έλενα Βενιζέλου”.

Σας ευχαριστούμε που μας τιμάτε με την παρουσία σας και στέκεστε δίπλα στο Σύλλογο.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την Ιωνίδειο Σχολή και τον Διευθυντή αυτής κ. Άνθη καθώς και τη Β’ βάθμια σχολική επιτροπή για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας.

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους μαθητές και στους δασκάλους για την υπέροχη βραδιά που μας χάρισαν!

Για το Δ.Σ. της Αδελφότητας

Χρύσα Κοκκόση

mantolinata (1) mantolinata (2) mantolinata (3) mantolinata (4) mantolinata (5) mantolinata (6) mantolinata (7) mantolinata (8)

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer