Κοντά δύο αιώνες έχουν περάσει από τη μεγάλη μέρα που σηματοδότησε την απαρχή του μεγαλύτερου αγώνα του ελληνισμού για την απελευθέρωση της πατρίδας μας.
Μήνυμα Δημάρχου Κεφαλονιάς για τον εορτασμό του 1821
Πολιτική
24/03/2011 | 18:36

Κοντά δύο αιώνες έχουν περάσει από εκείνη τη μεγάλη μέρα που σηματοδότησε την απαρχή του μεγαλύτερου αγώνα του ελληνισμού για την απελευθέρωση της πατρίδας μας. Ξεχείλιζε ο ηρωισμός και η μαχητικότητα από τις ψυχές των Ελλήνων. Ξεχείλιζε και η πίστη στις δυνάμεις μας, στην ευγενή φύση του ανθρώπου, στην ελπίδα και τη δημιουργία. Ευλογημένοι οι πρόγονοί μας τότε, βρήκαν το δρόμο για την ελευθερία στηριζόμενοι  στις δικές τους δυνάμεις. 

 Σήμερα συμπατριώτες και συμπατριώτισσες ο εχθρός δεν έχει πρόσωπο, δεν έχει ανθρώπινη μορφή. Μας απειλούν συστήματα, σφάλματα, προκλήσεις. Μας απειλούν συμφέροντα, προχειρότητες και σκοπιμότητες. Μα πάνω απ’όλα μας απειλεί η ίδια η ιστορία. Για να σταθούμε αντάξιοι της κληρονομιάς μας χρειάζεται να γυρίσουμε πίσω στη βαθειά μας πίστη. Αυτήν που φέρουμε ως λαός, ως άτομα, ως οικογενειάρχες.  Πίστη στις δυνάμεις μας, πίστη στους νέους μας, πίστη στην ελπίδα και την προσδοκία.

Οι καιροί είναι δύσκολοι, ίσως δυσκολότεροι από ποτέ. Με αξιοπρέπεια και ομοθυμία, με αλληλεγγύη και αγωνιστικότητα μπορούμε να χτίσουμε πάλι λίθο-λίθο τον δικό μας κόσμο.  Ξεκινώντας από τον τόπο μας που τόσο πολλοί όλοι αγαπούμε. Αυτόν που σήμερα καλούμαστε να ανασυγκροτήσουμε και να προσαρμόσουμε σε ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας. Γι’ αυτό πασχίζουμε καθημερινά από το μετερίζι που μας εμπιστεύτηκε η κοινωνία μας, όλοι εμείς στο τιμόνι της διοίκησης του Δήμου μας, του νησιού μας.

Η Παναγιά να σας έχει καλά, να μας έχει όλους καλά, εμάς που ζούμε εδώ και τα αδέλφια μας της διασποράς.

 Χρόνια Πολλά

Αλέξανδρος Παρίσης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer