Αφιέρωμα της Σπεράνζας Σπυράτου στην Κεφαλονιά 60 χρόνια μετά το σεισμό.
“Μάσκα και κόσμος”-Ολιστική Κίνηση και Εργαστήριο Butoh
Πολιτισμός
11/05/2013 | 10:29

Η διαδικασία κατανόησης  της ανατομίας, της εμπειρία της ψυχής και της γενεαλογίας ενός τόπου συνεπάγεται αδιάκριτα την  αποκάλυψη,  την ενυπάρχουσα  και  αντηχούσα  ουσία της προσωπικής ταυτότητας και της βιολογικής γενεαλογίας. Αυτή η μικρή 2-ημερίδα-εργαστήριο  θα επικεντρωθεί στον τρόπο  που θα ενθαρρύνει κάποιον να συναντήσει μέρη του εαυτού μέσω της αλληλεπίδρασης με το φυσικό περιβάλλον της Κεφαλονιάς (ενδεχομένως και  της Ιθάκης) σε σχέση με τη συνείδηση ​​(μέσω του σώματος) της τυχαιότητας των φυσικών καταστροφών , όπως αυτής που το 1953  βίωσε το νησί της Κεφαλονιάς. Μέσα από τις εξερευνήσεις κινήσεων ολιστικής  φύσης  με  βάση τις Γυμναστική Ολιστική μέθοδο Ehrenfried, καθώς και την πρακτική χορού Butoh, οι συμμετέχοντες θα αναλογιστούν  ερωτήσεις και  έννοιες που αφορούν την επιβίωση, την κτήση ,την ταυτότητα  της ρίζας  και θα είναι σε θέση να  διατυπώσουν  απάντηση  μέσα από τη συλλογική και ατομική δημιουργία και τη χορογραφία. Θα είναι σε θέση  να αποκαλύψουν  και να ενημερώσουν  την σχέση ανάμεσα στο σώμα και τον εαυτό, τον τόπο, την ταυτότητα , το που ανήκουν. Η χρήση αυτών των δύο μεθόδων συνιστά την μετατόπιση στο // σχήμα// και  τις σωματικές δυνατότητες που θα έρθουν σε ταύτιση  και θα  επικεντρωθούν σε  συγκεκριμένο νόημα για όλους τους συμμετέχοντες.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ehrenfried Ολιστική Γυμναστική προσέγγιση  είναι κίνημα που φέρνει την ισορροπία μέσα από  τη νοημοσύνη του σώματος. Βασίζεται σε απλές κινήσεις, προτείνεται από τους πρακτικούς ιατρούς  για  την ενθάρρυνση της ιδιοδεκτικότητας και την προσωπική συνειδητοποίηση. Με τη σειρά της, αυτή η εξερεύνηση της κίνησης επιτρέπει στον συμμετέχοντα με μυοσκελετική ευκινησία, να βοηθήσει το σώμα να απελευθερώσει τους αυτοματισμούς και τις συνήθειες που μπορεί να είναι πηγή έντασης, πόνου και πίεσης. Το ρεπερτόριο κινήσεων ενθαρρύνει την ενεργό ανάπαυση, την από κοινού ευθυγράμμιση, την κινητικότητα και την τόνωση των μυών,ενώ καθ’ όλο αυτό το διάστημα ρυθμική αναπνοή καθοδηγεί τον τρόπο που οι κινήσεις εκτελούνται. Σταδιακά, τα εσωτερικά όργανα ρυθμίζονται  από τις επιπτώσεις της ρυθμικής αναπνοής. Η ίδια η συμπεριφορά  τροποποιείται  σε συνδυασμό με τις αλλαγές στις φυσικές συνήθειες, δίνοντας έτσι τη χαρά της κίνησης και την ανακάλυψη του εαυτού.

Butoh είναι μια μορφή χοροθεάτρου ,Ιαπωνικής καταγωγής , δημιουργημένου  μετά από το Β Παγκόσμιο Πόλεμο, εν μέρει ως αντίθεση  στο βομβαρδισμό της Αμερικής της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι,  και επίσης  σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το Δυτικής προέλευσης υλισμό. Η διεργασία Butoh  καλεί το έργο του σώματος και τις  μεταβαλλόμενες συνθήκες μέσα από την ακινησία και την φυσικότητα στη διασύνδεση   που  χαρακτηρίζεται  από τις βασικές  πρώτες εμπειρίες της φυσικής υπόστασης  σε ισορροπία με την  πνευματική κατάσταση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ιόνιο Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού

Ημερομηνίες: 13 με 14 Μάη 2013.

Ώρα: 9η-14η. Συμμετέχοντες ανά εργαστήριο  10

Το εργαστήρι θα δοθεί στην αγγλική γλώσσα.

Εάν οι συμμετέχοντες είναι πρόθυμοι, μπορεί  να σχεδιαστεί  ένα site specific σε δημόσια εκτέλεση.Η μέρα  θα καθοριστεί από την ομάδα.

Η πρόσκληση  συμμετοχής απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερομένους.

 

Speranza Spir – Éducatrice Somatique

Motricity & Dance εκπαιδευτικός κυκλοφορίας

Ehrenfried Γυμναστική Ολιστική Μέθοδος

Écoutez l’entretien sur Radio Canada

Poète, Performance:

http://raiq.ca/en/membres/speranza-spir

http://www.quebec-elan.org/members/profile/682

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer