Ίσως η πιο «έξυπνη απάντηση» του γραφείου τύπου του Δήμου για το αγκυροβόλιο της Αγ. Ευφημίας. Διαβάστε την…
Μάθημα …αριθμητικής στον Κοτσιλίνη από το Δήμο !!!
Πολιτική
06/01/2012 | 17:50

Σε απάντηση οποιασδήποτε μομφής κατά της διαχείρισης του τουριστικού αγκυροβολίου Αγ. Ευφημίας και προκειμένου να μην πλανώνται σκιές εις βάρος υπαλλήλων και δημοσίων προσώπων του Δήμου Κεφαλλονιάς, οφείλουμε να παραθέσουμε την απλή αλλά ατράνταχτη αλήθεια των μαθηματικών.

   Με την παραδοχή ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σκαφών που ελλιμενίζονται στο αγκυροβόλιο είναι «φλοτίρες» και με απλές πράξεις και χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη οξυδέρκεια διαπιστώνει κανείς ότι αφού:

– το 2010 το τέλος ελλιμενισμού ανά μέτρο σκάφους ήταν 0,80€

-και το 2011 το τέλος ελλιμενισμού μειώθηκε σε 0,60€ ανά μέτρο με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

τότε

ακόμη και να ήταν ισάριθμη η προσέλευση σκαφών το 2010 και το 2011 είναι εύλογη η μείωση των εισπράξεων κατά 25% καθώς: η μείωση του τέλους ανά μέτρο ήταν αντιστοίχως 25% (από 0,80€ σε 0,60€).

Τονίζεται δε, ότι η απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου για μείωση των τελών ελήφθη (σοφά) με το σκεπτικό της προσέλκυσης σκαφών και της άμβλυνσης των μεγάλων διαφορών στο κόστος ελλιμενισμού που υπάρχει μεταξύ της Αγίας Ευφημίας και του μηδενικού κόστους στη Σάμη.

     Το δυσάρεστο θα ήταν να παρέμεναν και οι δαπάνες στο ίδιο επίπεδο του 2010. Εξαιτίας όμως της ορθής δημοσιονομικής διαχείρισης του Δήμου, το κόστος του δυναμικού για τη λειτουργία του αγκυροβολίου ήταν μειωμένο κατά 50% σε σχέση με το 2010.

Οπότε εάν από τις εισπράξεις αφαιρεθούν τα επιπλέον κόστη του δυναμικού λειτουργίας, διαπιστώνουμε ότι το 2010 και το 2011 είναι ισοδύναμο οικονομικά:

2010            65 χιλ € εισπράξεις  – 30 χιλ € δαπάνες δυναμικού = 35 χιλ €

2011            49 χιλ € εισπράξεις – 14 χιλ € δαπάνες δυναμικού = 35 χιλ €

Συμπέρασμα:

Τα δημόσια πρόσωπα πριν εκδώσουν ανακοινώσεις, οφείλουν να συμβουλεύονται την αριθμητική της Δευτέρας Δημοτικού.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer