Το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων διοργανώνει παρουσίαση του προγράμματος IPHRAS
Μάθε ξένη γλώσσα από τον υπολογιστή σου
Κοινωνία
11/12/2014 | 15:56

Την Παρασκευή στις 12 Δεκεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ. το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων διοργανώνει παρουσίαση του προγράμματος  IPHRAS στην αίθουσα Κώστας Ευαγγελάτος.

To πρόγραμμα IPHRAS χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στο πλαίσιό του δημιουργήθηκε ένας ελεύθερος διαδικτυακός τόπος για εύκολη πρόσβαση σε ξένες γλώσσες μέσω εκπαίδευσης εξ αποστάσεως  (E-Learning). Είναι ένα πρωτοποριακό και πιλοτικό πρόγραμμα. Την υλοποίηση του προγράμματος πραγματοποιεί το Πανεπιστήμιο της Ιένας Γερμανίας – Τμήμα Ινδοευρωπαϊκών Σπουδών. Ενδιάμεσος φορέας στην Ελλάδα είναι το Πράσινο Ινστιτούτο και κύρια ερευνήτρια η κοινωνιογλωσσολόγος Δρ Έλενα Μπότση η οποία και θα μιλήσει για το πρόγραμμα και θα παρουσιάσει τον εύχρηστο εκπαιδευτικό ιστότοπο.

Απευθύνεται σε σπουδαστές, εργαζόμενους, νέους αλλά και σε διδάσκοντες που επιθυμούν να μεταβούν σε μία χώρα-μέλος για σπουδές, εργασία ή απλά για να μάθουν μία από τις γλώσσες του προγράμματος: Αγγλικά, Γερμανικά, Ελληνικά, Ρουμάνικα, Βουλγαρικά, Τουρκικά και Ρομανί. Επίσης, το IPHRAS δίνει έμφαση στις λιγότερο γνωστές βαλκανικές γλώσσες και βασίζεται στην πρωτοποριακή μέθοδο σύγκρισης της μητρικής με τις άλλες γλώσσες παρέχοντας και διαπολιτισμικές παρατηρήσεις. Προσφέρει μια ποικιλία καθημερινών ή επισήμων εκφραστικών τύπων (φρασεολογισμών) που αφορά τόσο την διοικητική γλώσσα όσο και την καθημερινή, με σκοπό την ενίσχυση της κινητικότητας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και την επιτυχή ένταξη των μετακινούμενων πολιτών προς μία ξένη χώρα.

Επιστημονικός υπεύθυνος της οργάνωσης της παρουσίασης είναι ο καθηγητής εφαρμογών Κώστας Αντ. Πετράκης (6974251575).

(Το κτίριο του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων βρίσκεται στο Αργοστόλι, στο τέρμα της Λεωφόρου Αντώνη Τρίτση).

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer