Η Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις με την παρουσία της στην 9η Χορωδιακή Συνάντηση, που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία η Χορωδία Φαιάκων Κέρκυρας
“Μάγεψε” η Χορωδία Αργοστολίου στην Κέρκυρα
Πολιτισμός
23/10/2016 | 09:55

Η Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις με την παρουσία της στην 9η Χορωδιακή Συνάντηση, που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία η Χορωδία Φαιάκων Κέρκυρας στο Σχολικό Κέντρο Κάτω Κορακιάνας.
Η αντιπροσωπεία του νησιού μας, με μαέστρο τον Σπύρο Θεοτοκάτο ήταν η πολυπληθέστερη που μετείχε με 22 χορωδούς και 12μελή μαντολινάτα, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με λαϊκές καντάδες και άλλες αγαπημένες ελληνικές μελωδίες. Συγκεκριμένα, τραγούδησε στο κοινό που κατέκλυσε το χώρο τα εξής τραγούδια: «Λάμπει απόψε το φεγγάρι«, «Να ‘ταν η καρδιά μου φύλλο», «Το τραμ το τελευταίο», «Έβγα να ιδείς», «Δυο γλυκά ματάκια» και «Το περιβόλι» κ.α. Στο φινάλε της παρουσίας της, υπό τις προτροπές όλων που επιθυμούσαν ένα ακόμη τραγούδι, ερμήνευσε ακόμη και την «Κεφαλονιά», κερδίζοντας το πιο «ζεστό» χειροκρότημα του κόσμου.
Οι υπόλοιπες χορωδίες που έλαβαν μέρος στη Χορωδιακή Συνάντηση και συνέθεσαν συνολικά ένα εξαιρετικό μουσικό αποτέλεσμα ήταν η Χορωδία του Ελληνοβουλγαρικού Συλλόγου «Αγχίαλος» Βουλγαρίας, με μαέστρο τη Ροζαλίνα Κότσεβα, η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Νέας Χαραυγής» Κοζάνης, η Χορωδία του Μορφωτικού Συλλόγου «Τα Κάστρα» Σερβίων Κοζάνης, υπό τη διεύθυνση αμφότερες του Βαγγέλη Βέττα, η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Καβαλλουρίου Κέρκυρας, με μαέστρο τον Σπύρο Μακρή και τέλος η «οικοδέσποινα», Χορωδία Φαιάκων Κέρκυρας, με την Κερκυραϊκή Μαντολινάτα, με μαέστρο τον Σπύρο Μπόχαλη.
Την βραδιά προλόγισε ο Πρόεδρος της Χορωδίας Φαιάκων Κέρκυρας, Στέλιος Ρέγγης και την τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. Στο τέλος της εκδήλωσης, ο κ. Ρέγγης αντάλλαξε συμβολικά δώρα με τους εκπροσώπους όλων των Συλλόγων. Εκ μέρους της Χορωδίας και Μαντολινάτας Αργοστολίου, έλαβε το αναμνηστικό ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Ρωσσέτος Λούζης, ο οποίος με τη σειρά του προσέφερε ως δώρα στον κ. Ρέγγη και στον κ. Μπόχαλη, τα CD με τις πρόσφατες εμφανίσεις της Χορωδίας στην Αθήνα και τον Πειραιά, κρασί Ρομπόλα αλλά από δύο χαρακτηριστικές εικόνες της Κεφαλονιάς, την Πλατεία Καμπάνας και το Φανάρι των Αγίων Θεοδώρων. Μετά την ολοκλήρωση της Χορωδιακής Συνάντησης ακολούθησε δείπνο για όλες τις Χορωδίες με ζωντανή μουσική, όπου το… κέφι ανέβηκε στα ύψη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!
Το πρωί της ίδιας ημέρας, τα μέλη της Χορωδίας και Μαντολινάτας Αργοστολίου είχαν την ευκαιρία να κάνουν τη βόλτα τους στην Κέρκυρα, ξεκινώντας τη μέρα τους με επίσκεψη στο εντυπωσιακό «Αχίλλειον», μια από τις πιο γνωστές βασιλικές επαύλεις της Ευρώπης. Η… περαντζάδα τους συνεχίστηκε αργότερα στα γραφικά καντούνια της παλιάς πόλης, στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα και σε όλα τα αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου του νησιού, με ξεναγό τον μαέστρο της Χορωδίας Φαιάκων, Σπύρο Μπόχαλη. Θυμίζουμε ότι το ταξίδι της Χορωδίας και Μαντολινάτας Αργοστολίου θα συνεχιστεί από την Κυριακή (23/10) στην Αλβανία, όπου θα συμμετάσχει σε διασυνοριακές εκδηλώσεις πολιτισμού μεταξύ της Ελλάδας και της γείτονας χώρας στα Τίρανα και την Κορυτσά, υπό τη διοργάνωση της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα. Παράλληλα θα γίνει δεκτή και θα υποβάλει τα σέβη της στον συμπατριώτη μας Αρχιεπίσκοπο Τιράνων Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο.

xorwdia-kerkyra-2 xorwdia-kerkyra-3 xorwdia-kerkyra-4 xorwdia-kerkyra-5 xorwdia-kerkyra-6 xorwdia-kerkyra-7

Πηγή: efimeridakefalonia.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer