Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την συμμετοχή των Επτανησίων στην Ναυμαχία της Ναυπάκτου
“Μάγεψε” η Φιλαρμονική Σάμης στη Ζάκυνθο
Πολιτισμός
03/10/2016 | 09:48

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εμφάνιση της φιλαρμονικής Σάμης “Θέμος Αμούργης”, υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού  Γερ. Γεωργόπουλου, το Σάββατο 1-10-2016 στην Ζάκυνθο, στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης για την συμμετοχή των Επτανησίων στην Ναυμαχία της Ναυπάκτου.
Η φιλαρμονική μας παιάνισε το πρωί του Σαββάτου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μαζί με τις φιλαρμονικές, Λευκάδος, Λευκίμμης Κέρκυρας και Δήμου Ζακυνθίων με κατεύθυνση την πλατεία Σολωμού όπου και απέδωσαν τιμές στο μνημείο των Ζακυνθίων ναυμάχων ενώ έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από όλες τις φιλαρμονικές μαζί.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στον λόφο Στράνη στο σημείο που εμπνεύστηκε ο Διον. Σολωμός τον Ύμνο εις την Ελευθερία και τίμησαν τον εθνικό μας ποιητή με την ανάκρουση ξανά του Ύμνου.
Το βράδυ στην πλατεία Σολωμού οι τρεις φιλοξενούμενες μπάντες έδωσαν συναυλία με μισάωρο πρόγραμμα η καθεμιά, ενώπιον του Υφυπουργού αθλητισμού Στ. Κοντονή και της πολιτικής ηγεσίας του νησιού. Την Κεφαλονιά εκπροσώπησαν στις εκδηλώσεις, ο Α/περιφερειάρχης Παν. Δρακουλόγκωνας, ο Αναπληρωτής δημάρχου Διον. Λυκουδης  καθώς και ο πρόεδρος της ΕΔΗΚΕ,  Αγγ. Κωνσταντακης, ο οποίος και συνόδευσε την 35μελή αποστολή. Η φιλαρμονικής μας τόσο στην παρέλαση όσο και στη συναυλία εντυπωσίασε το κοινό με την άρτια εμφάνισή της και  κέρδισε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Μιλάνειο Ναυτικό Μουσείο και στην συμπατριώτισσά μας κ. Σταματία Γασπαράτου-Μιλάνου, για την ζεστή φιλοξενία και την άψογη διοργάνωση.

filarmoniki_2_10_1605 filarmoniki_2_10_1608 filarmoniki_2_10_1610 filarmoniki_2_10_1611 filarmoniki_2_10_1613

Πηγή:  vlahatasamis.gr

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer