Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την κεντρική αίθουσα του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» στην Αθήνα.
Μάγεψαν οι αφοί Καραβιώτη στην Πρωτοχρονιάτικη συναυλία τους
Κοινωνία
14/01/2014 | 10:17

«Από την καντάδα του χθες… στο τραγούδι του σήμερα»  ήταν ο τίτλος της υπέροχης συναυλίας που μας χάρισαν οι συμπατριώτες μας Γεράσιμος & Σπύρος Καραβιώτης, την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014 στον κατάμεστο από ακροατές «Παρνασσό» στην Αθήνα.
Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την κεντρική αίθουσα του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» για να απολαύσει το μουσικό πρόγραμμα που επιμελήθηκαν με ξεχωριστή φροντίδα οι ταλαντούχοι συμπατριώτες μας.
Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένο στην κεφαλληνιακή & αθηναϊκή καντάδα με τη συμμετοχή της περίφημης χορωδίας & μαντολινάτας που συγκρότησαν οι αδελφοί Καραβιώτη από πεπειραμένους χορωδούς της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, συνοδείας μαντολινάτας, σε ένα σύνολο εικοσιπέντε εκτελεστών. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα κεφαλονίτικα κάλαντα της πρωτοχρονιάς και συνέχισε με αριστουργηματικές καντάδες και βαρκαρόλες, όπως «Λαλούν τ’ αηδόνια», «Η ψαρόβαρκα», «Η ανθισμένη αμυγδαλιά», « Βαρκαρόλα – Λεμβωδία», με σολίστ τον διεθνούς φήμης τενόρο, κύριο Ζάχο Τερζάκη και καθηγητή των αδελφών Καραβιώτη στο κλασικό τραγούδι.
Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης άρχισε με τον γνωστό συνθέτη κ. Νίκο Ιγνατιάδη στο πιάνο, ο οποίος κυριολεκτικά μάγεψε το ακροατήριο με την δεξιοτεχνία του. Οι αδελφοί Καραβιώτη τραγούδησαν μαζί του δικές του γνωστές επιτυχίες. Εν συνεχεία, τη θέση της πήρε η μαντολινάτα με τον Γρηγόρη Βλαχούλη στο πιάνο, όπου μαζί με τους αδελφούς Καραβιώτη ερμήνευσαν τραγούδια νεότερων ελλήνων συνθετών με έναν προτότυπο τρόπο, αφού πρώτη φορά ερμηνευόντουσαν από μαντολινάτα! Το ακροατήριο απόλαυσε και τραγούδησε τα τραγούδια: «Μαργαρίτα-Μαγιοπούλα», «Όταν σημάνει η ώρα», «Μην κλαις». Κατόπιν, τη θέση της πήρε και η χορωδία με το «Αθήνα» του Μάνου Χατζηδάκι, ενώ πραγματικά εντυπωσίασε το ακροατήριο η εκτέλεση του τραγουδιού «Ό,τι κι’ αν πω δεν σε ξεχνώ» του Βασίλη Τσιτσάνη, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για μια ωραιότατη καντάδα! Η μεγάλη αυτή συναυλία έκλεισε με τον συνθέτη Νίκο Ιγνατιάδη στο πιάνο και όλους του συντελεστές επί σκηνής, οι οποίοι τραγούδησαν το «Κόκκινο γαρύφαλλο» προς τιμήν του συνθέτη.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ο τέως πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Δημόπουλος, ο διεθνούς φήμης «μαθηματικός του Σύμπαντος» κ. Δημήτρης Χριστοδούλου, ο γνωστός μαέστρος κ. Γιώργος Νιάρχος με τη σύζυγό του και πρωταγωνίστρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, κα Μάρα Θρασυβουλίδου, ο μαέστρος της χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και συμπατριώτης μας, κ. Αγαθάγγελος Γεωργακάτος, η κόρη του αείμνηστου κεφαλονίτη μαέστρου Φώτη Αλέπορου, κα Πόπη Αλεπόρου καθώς και η σύζυγος Καίτη και η κόρη Πολυξένη, του αείμνηστου μαέστρου Διονύση Αποστολάτου.
Η εκδήλωση μαγνητοσκοπήθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Attica T.V και θα προβληθεί την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου και ώρα 22:00 από τους τηλεοπτικούς δέκτες.
Έκπληξη στην εκδήλωση προκάλεσε η ευγενική χορηγία του ιδιοκτήτη του καταστήματος Premier της κεντρικής πλατείας Αργοστολίου, κυρίου Βαγγέλη Κονάδη, ο οποίος για μια ακόμη φορά έδειξε την ευαισθησία του στην διατήρηση της παράδοσης του νησιού μας. Την συμπαράστασή του στο έργο που παρουσιάζουν οι αδελφοί Καραβιώτη, έδειξε και ο Κεφαλονίτης εφοπλιστής κύριος Γεράσιμος Καλογεράτος, ο οποίος καθόλη τη διάρκεια της συναυλίας παρακολουθούσε με θρησκευτική ευλάβεια τις μουσικές εκτελέσεις.
Ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο των συμπατριωτών μας και τους ευχαριστούμε για την προώθηση και διάσωση της μουσικής της πατρίδας μας…

karaviwths2 karaviwths3 karaviwths4 karaviwths5 karaviwths6 karaviwths7

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer