Ο Αντιδήμαρχος τόνισε ότι εκτιμά πως όλα τα παραπάνω δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση και η νέα πολιτική ηγεσία με γνώμονα το συμφέρον των νησιών μας και της Παλικής θα τα υλοποιήσει
Λυκούδης: “40.000.000 € πρέπει άμεσα να έρθουν στο νησί μας”
Πολιτική
11/02/2015 | 16:02

Για την πορεία των έργων του Δήμου Κεφαλλονιάς μετά την αλλαγή της κυβέρνησης μίλησε σήμερα στον Ιόνιαν Γκάλαξι και στον Σάκη Βούτο, ο Αντιδήμαρχος Έργων Διονύσης Λυκούδης.

Ο Αντιδήμαρχος επεσήμανε την πολιτική και οικονομική ρευστότητα που υπάρχει στην χώρα μετά τις εκλογές, κάτι που μπορεί να επηρεάσει το θέμα των έργων και τα χώρισε σε δύο ενότητες:

ΠΡΩΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Τα έργα αποκατάστασης των σεισμών στην Παλική: Τόνισε ότι ήδη υπάρχουν τρεις εργολαβίες σε εξέλιξη για το οδικό δίκτυο και το λιμάνι του Ληξουρίου ενώ εκκρεμούν άλλες τρεις εργολαβίες που έχουν ήδη κατοχυρωθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση: Τα 7.500.000 ευρώ για τις Εργατικές Κατοικίες, τα 10.000.000 ευρώ για το επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο και τα περίπου 6.000.000 ευρώ για την δημοτική οδοποιία και τους κοινόχρηστους χώρους. Αν σε αυτά προσθέσουμε το λιμάνι του Αργοστολίου, τα 10.000.000 ευρώ για τις μελέτες των σχολείων που ολοκληρώθηκαν από τον ΟΣΚ, 1.000.000 ευρώ για τις κατεδαφίσεις των επικίνδυνων κτιρίων  φτάνουμε σε περίπου 40.000.000 ευρώ που πρέπει ΑΜΕΣΑ να έρθουν στο νησί μας. Υπογράμμισε ότι εδώ υπάρχει εκκρεμότητα καθώς πλέον έχουμε μία άλλη πολιτική ηγεσία. Πάντως ο Αντιδήμαρχος τόνισε ότι εκτιμά πως όλα τα παραπάνω δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση και η νέα πολιτική ηγεσία με γνώμονα το συμφέρον των νησιών μας και της Παλικής θα τα υλοποιήσει. Ο δήμος, είπε, είναι στην διάθεση και της Περιφέρειας και της βουλευτού να συνεισφέρει ώστε όλα τα απαραίτητα έργα να υλοποιηθούν. Πάντως, τόνισε, η ευθύνη βαρύνει την νέα πολιτική ηγεσία ώστε να παραλάβει και να προχωρήσει όλα τα έργα. Εκτιμώ, πρόσθεσε, ότι η Πολιτεία έχει συνέχεια και συνέπεια ώστε να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα. Εμείς δεν είμαστε σε αντιπαράθεση, ούτε με την βουλευτή, ούτε με την Περιφέρεια και δεν είμαστε άνθρωποι της καταγγελίας και της διαμαρτυρίας. Είμαστε άνθρωποι της δημιουργίας και έτσι θα προχωρήσουμε τα επόμενα 5 χρόνια.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Η δεύτερη ενότητα αφορά σε έργα που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, όπως τα έργα της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου του Αργοστολίου. Κάποια από αυτά έχουν δημοπρατηθεί (πλατεία, παραλιακή) και κάποια βρίσκονται σε πορεία δημοπράτησης. Εδώ, τόνισε, ότι υπάρχει μία ανησυχία καθώς αυτά χρηματοδοτούνται κατά 90% από το ΠΔΕ και κανείς πλέον με την κατάσταση που επικρατεί δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι θα βρίσκονται σε πρώτη προτεραιότητα και με την νέα κυβέρνηση. Εμείς πάντως, τόνισε, ως Δήμος έχουμε εξασφαλίσει τις πιστώσεις και εδώ θέλουμε την βοήθεια της νέας πολιτικής ηγεσίας προκειμένου αυτά που έχουμε κατοχυρώσει να συνεχίσουν να βρίσκονται σε προτεραιότητα ώστε να προχωρήσει η υλοποίησή τους. Πάντως υπάρχει ήδη καθυστέρηση υπογράμμισε.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer