Για τη δωρεά των 5.000.000: Δήμος - Περιφέρεια & Φορείς της Παλικής θα συναποφασίσουν ποια έργα θα γίνουν.
Λυκούδης: Τα σπήλαια είναι ασφαλή & έτοιμα να υποδεχτούν τους επισκέπτες [ηχητικό]
Κοινωνία
31/03/2017 | 17:27

Στο Σάκη Βούτο και στον Ιόνιαν Γκάλαξι μίλησε σήμερα ο Αναπληρωτής Δημάρχου κ. Διονύσης Λυκούδης. Ο κ. Λυκούδης έδωσε απαντήσεις για το θέμα της μελέτης των σπηλαίων Μελισσάνης και Δρογκαράτης που ήλθε χθες προς έγκριση στο τραπέζι του δημοτικού συμβουλίου. Ο Αναπληρωτής Δημάρχου, κατ’αρχάς τόνισε ότι σε αυτό το θέμα η παράταξη της Λαικής Συσπείρωσης στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και με σοβαρότητα για τόσο λεπτά ζητήματα. Υπογράμμισε ότι δεν έχει δικαίωμα κανένας δημοσιογράφος, κανένας πολιτικός παράγοντας, κανένας πολίτης να κάνει πράγματα που κάνουν κακό στο νησί. Η αντιπαράθεση έχει κάποια όρια. Είπε ότι μέχρι προχθές είχαμε μία μερίδα του πολιτικού κόσμου να “κυνηγάει” τα έργα. Τώρα που είδαν ότι η ικανότητα της Δημοτικής Αρχής μπορεί να ξεπερνάει αυτές τις λογικές διότι ως στόχο να τρέξει την Κεφαλονιά στο μέλλον πιάσανε τα λιμνοσπήλαια; Δηλαδή πάμε να κάνουμε κακό σε έναν οικονομικό θύλακα του νησιού, σε μία πηγή πλούτου που είναι τα λιμνοσπήλαια; Όταν μάλιστα ολόκληρα κρουαζιερόπλοια έρχονται για να τα επισκεφθούν αλλά και επισκέπτες μέσω τσάρτερ! Αυτή η ιστορία πρέπει να σταματήσει διότι προσβάλλει τον τόπο τόνισε με νόημα.

Ο Διονύσης Λυκούδης υπογράμμισε ότι τα σπήλαια είναι ΑΣΦΑΛΗ και είναι ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΝ εκείνους τους ανθρώπους που θα αφήσουν τα χρήματά τους στην Κεφαλονιά για να ζήσει ο τόπος. Φέραμε χθες στο δημοτικό συμβούλιο τη συγκρότηση ενός φακέλου έργου ώστε να μπορέσουμε να δημοπρατήσουμε μελέτες που έχουν να κάνουν με την τοπογράφηση των σπηλαίων, με την αναβάθμιση της αισθητικής των σπηλαίων και ένα κομμάτι των μελετών έχει να κάνει με την ασφάλεια και αν χρειαστεί να κάνουμε κάποιες παρεμβάσεις θα τις κάνουμε. Δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την ασφάλεια των σπηλαίων, επεσήμανε.

Σε ότι αφορά στα έργα στο ιστορικό κέντρο του Αργοστολίου έστειλε ξανά μήνυμα ότι αυτά θα τελειώσουν και θα παραδοθούν στην Αργοστολιώτικη κοινωνία. Και όχι μόνο αυτά αλλά και αυτά που θα ξεκινήσουν τον επόμενο χειμώνα και που συνολικά θα συγκροτήσουν το “Νέο Αργοστόλι”. Θα πρέπει κάποιοι να συνειδητοποιήσουν ότι είναι απόφασή της Δημοτικής Αρχής να πάει το νησί μπροστά τόνισε

Σε ότι αφορά στα έργα του Ληξουριού τόνισε ότι ελπίζει ότι θα προχωρήσουν και εκεί τα έργα παρά τις αντιδράσεις καθώς η τοπική κοινωνία θα αντιληφθεί την αναγκαιότητά τους και θα βάλει στην άκρη αυτούς που δημιουργούν τα προβλήματα.

Σε ότι αφορά στην δωρεά των 5.000.000 ευρώ και με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση της βουλευτού Α. Θεοπεφτάτου ξεκαθάρισε ότι η βουλευτής δεν φέρνει στην Κεφαλονιά ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα αυτά. Τα έστειλε ο προηγούμενος Περιφερειάρχης κ. Σγουρός. Συμφωνήθηκε με τον Δήμαρχο Α. Παρίση τότε η Περιφέρεια Αττικής να στείλει τα χρήματα αυτά στην σεισμόπληκτη Παλική. Δεν ήρθαν ούτε από την κ. Δούρου, ούτε από τη βουλευτή. Υπήρχε ένα νομικό κώλυμα να έρθουν που λύθηκε πρόσφατα με τροπολογία. Και ερχόμαστε σήμερα σε μία κατάσταση τρελή: Θα αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής τι θα κάνει η Παλική τα λεφτά της; Θα αποφασίσει κάποιος εκτός Κεφαλονιάς που θα πάνε αυτά τα χρήματα; Δεν πρόκειται να περάσουν τέτοιες ενέργειες! Έχουμε την πρόθεση ως Δήμος να μην προγραμματίσει κανείς για εμάς. Εμείς θα προγραμματίσουμε για το σπίτι μας και δεν επιτρέψουμε σε κανέναν να μας επιβάλλει τι θα κάνουμε στον τόπο μας. Θα καλέσουμε ως Δήμος τον Περιφερειάρχη και σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους κατοίκους και φορείς της Παλικής θα συναποφασίσουμε ποια έργα θα χρηματοδοτηθούν. Καλώ άλλους θεσμικούς παράγοντες να μην ανακατεύονται στον τόπο μας για να μην έχουμε συγκρούσεις στο μέλλον ξεκαθάρισε με νόημα

Ακούστε όλη τη συνέντευξη Λυκούδη

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer