Οι κρίσεις δημιουργούν και ευκαιρίες. Με αυτήν την φράση δικαιολόγησε ο Διον. Λυκούδης την απόφαση να ιδρύσει μία νέα εταιρεία εν μέσω κρίσης.
Λυκούδης: Στόχος μας το Β. Ιόνιο να αποκτήσει αξιόπιστα πλοία
Κοινωνία
11/02/2014 | 18:40

Γράφει: Μαρίζα θεοτοκάτου

«Επαναφέραμε στην Κεφαλονιά ένα ιστορικό πλοίο για εμάς της Strintzis Lines, το αγοράσαμε, επενδύσαμε πάνω σε αυτό και επενδύσαμε πάνω στην ιδέα το Βόρειο Ιόνιο να αποκτήσει πάλι γρήγορα και αξιόπιστα πλοία», δήλωσε ο κ. Λυκούδης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας, η Kefalonian Lines από τότε που ξεκίνησε πάντα είχε στο μυαλό της το κέρδος, όπως όλες οι εταιρείες, αλλά παράλληλα είχε και την κοινωνική διάσταση που οφείλει να έχει μία εταιρεία νησιωτική.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία, όπως τόνισε ο ίδιος, αποφάσισε από την πρώτη στιγμή που επλήγη η Κεφαλονιά από τους σεισμούς, πέρα από τις προσφορές της σε χρήματα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, να μεταφέρει δωρεάν όλη τη βοήθεια που έρχεται από την υπόλοιπη Ελλάδα για τον δοκιμαζόμενο λαό της Κεφαλονιάς.

Νέα επενδυτικά σχέδια

Αυτή την στιγμή, όπως επισήμανε ο κ. Λυκούδης, έχουμε ήδη δρομολογήσει την αγορά ενός δεύτερου πλοίου που θα καλύψει τις γραμμές της Ιθάκης, της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Kefalonian Lines, ανέφερε ότι το δρομολόγια της Ιθάκης θα ξεκινήσει από τις 17 Φεβρουαρίου, καθώς, όπως σημείωσε, «δυστυχώς η άλλη εταιρεία που κάλυπτε την γραμμή την εγκαταλείπει και στα πλαίσια της κοινωνικής διάστασης που αναφέρθηκε και προηγουμένως αποφασίσαμε να εξυπηρετήσουμε εμείς το νησί με τρία δρομολόγια εβδομαδιαίως, πρωί και βράδυ, ενώ από 1 Απριλίου τα δρομολόγια θα γίνονται καθημερινά».

Ο ίδιος επισήμανε ότι «είναι συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου στην προσπάθειά μας, αλλά κι εμείς με την σειρά μας δικαιώνουμε τις προσδοκίες τους και υπάρχει με αυτόν τον τρόπο μία αμφίδρομη σχέσης μεταξύ της εταιρείας και της τοπικής κοινωνίας».

Τέλος, αναφερόμενος στα όσα βιώνει η χώρα σήμερα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κατάσταση θα αρχίσει πολύ γρήγορα να αλλάζει στην Ελλάδα, γιατί «είμαστε το καλύτερο «οικόπεδο» της Ευρώπης και της υφηλίου».

nhsos_kefalonia

Πηγή: fmvoice

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer