Σε εξέλιξη αυτή την ώρα η συνέντευξη Τύπου του αντιδημάρχου
Λυκούδης: “Στον “αέρα” τα έργα της Κεφαλονιάς”
Πολιτική
25/02/2015 | 13:21

Τον κώδωνα του κινδύνου, για το έργο αποκατάστασης στο λιμάνι του Ληξουρίου, κρούει ο αντιδήμαρχος Διονύσης Λυκούδης, ο οποίος αυτήν την ώρα παραχωρεί συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, στο παλιό Δημαρχείο.

Σύμφωνα με τα όσα είπε πριν από λίγο ο Διονύσης Λυκούδης, οι εργασίες αποκατάστασης στο λιμάνι θα σταματήσουν, αφού ο εργολάβος του έργου ζητά να σταματήσουν ισχυριζόμενος ότι υπάρχουν εκρηκτικά που εμποδίζουν τη συνέχιση του.

Από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου το έργο να συνεχιστεί, αλλά υπεύθυνο για την υλοποίησή του είναι το υπουργείο Υποδομών.

Εξάλλου, όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος, το υπουργείο Υποδομών χρωστάει στην Κεφαλονιά περίπου 43.000.000 ευρώ για τα έργα αποκατάστασης από τους σεισμούς και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία εξέλιξη πάνω σ’ αυτό το θέμα.

Ο Διονύσης Λυκούδης τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα καλέσει σε κοινή σύσκεψη, τη βουλευτή Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, τον περιφερειάρχη Θόδωρο Γαλιατσάτο και τον αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο για να προχωρήσουν τα έργα στην Κεφαλονιά.

Σε στασιμότητα όμως βρίσκεται και το έργο του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου, όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος επειδή δεν έχει ομαλή χρηματοδότηση, αφού ναι μεν η β’ φάση είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, αλλά απεντάχθηκε με απόφαση της Περιφέρειας.

Πρέπει η Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν θα στηρίξει την Κεφαλονιά, κατέληξε ο Διονύσης Λυκούδης.

Στη συνέντευξη παρευρίσκονται η αντιδήμαρχος Οικονομικών Σοφία Γαρμπή και ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Δημήτρης Μεσσάρης.

Αναλυτικότερο ρεπορτάζ σε λίγο…

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer