O Δήμος Κεφαλλονιάς έλαβε έγγραφο από τις «Κτιριακές Υποδομές» που ούτε λίγο ούτε πολύ ζητά να επιστραφούν… όσες δεν χρειάζονται(;)!
Λυκούδης σε ΚτΥπ για σχολικές αίθουσες προκάτ: «Μολών λαβέ»!
Πολιτική
01/02/2017 | 12:57

Με αφορμή ερώτηση που έγινε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο για το σχολείο της Αγια Θέκλης, άνοιξε ένα άλλο μεγάλο θέμα, δια στόματος αναπληρωτή Δημάρχου κ. Διονύση Λυκούδη. Πρόκειται για εκείνο των σχολικών αιθουσών προκάτ, για τις οποίες ο Δήμος Κεφαλλονιάς έλαβε έγγραφο από τις «Κτιριακές Υποδομές» που ούτε λίγο ούτε πολύ ζητούσε να επιστραφούν… όσες δεν χρειάζονται(;)!

Η απάντηση του Δήμου Κεφαλλονιάς παρατίθεται αυτούσια και όπως παραδέχτηκε μάλιστα χθες ο κ. Λυκούδης θα μπορούσε να θεωρηθεί και ελαφρώς υβριστική…

«ΘΕΜΑ: «Χρήση αιθουσών ελαφράς λυόήμος μενης προκατασκευής στο Δήμο Κεφαλλονιάς  »

Σχετ: Υπ’αρίθμ.πρωτ.ΓΔΕ/Ε.Δ5-Τ5.1/19211 έγγραφό σας

Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού εγγράφου σας, σας ενημερώνουμε τα κάτωθι:

  1. Το 2014 στην Κεφαλονιά έγιναν δυο καταστροφικοί σεισμοί με αποτέλεσμα, κατόπιν αυτοψίας και απόφασης της υπηρεσίας σας, να τεθούν εκτός χρήσης συνολικά έξι (6) σχολικές μονάδες.  
  2. Σε συνεργασία με τις κτιριακές υποδομές και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μεταφέρθηκαν και τοποθετήθηκαν πάνω από εκατό (100) αίθουσες προκάτ, προκειμένου να καλύψουν αρχικά τις στεγαστικές ανάγκες των σχολικών μονάδων που τέθηκαν εκτός χρήσης.
  3. Όπως γνωρίζετε πολύ καλά οι μαθησιακές απαιτήσεις που απορρέουν από το ισχύον εκπαιδευτικό πρόγραμμα δεν καλύπτονται πλήρως από τις μόνιμες κτηριακές υποδομές πόσο μάλλον από τις αίθουσες προκάτ που όπως ανέφερα παραπάνω τοποθετήθηκαν καλύπτοντας μόνο τους χώρους διδασκαλίας. Δεν υπάρχουν οι βασικοί χώροι που απαιτούνται, όπως εργαστήρια, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκες ,αίθουσες υπολογιστών και πολλά   αλλά που περιλαμβάνονται  στην βασική εκπαίδευση των μαθητών.
  4. Οι αίθουσες προκάτ που είναι εγκατεστημένες στην Κεφαλονιά εξυπηρετούν μόνο   τις ανάγκες   των σχολικών μονάδων του νησιού και όχι πλήρως.
  5. Θεωρούμε απαράδεκτη την επιστολής σας λόγω της εμμονής  με την όποια απαιτείτε  την επιστροφή αιθουσών  από ένα νησί, που στα σχολεία που υπέστησαν ζημιές ακόμα δεν έχουν εγκριθεί ούτε καν όλες οι μελέτες επισκευής.
  6. Με την παρούσα επιστολή μας θέλουμε να σας επισημάνουμε ότι η Υπηρεσίας σας θα έπρεπε με την ίδια εμμονή να έχει κινήσει τις διαδικασίες ώστε να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι μελέτες αποκατάστασης των σχολικών μονάδων που κρίθηκαν ακατάλληλες, να έχει ολοκληρώσει και την έκδοση όλων των απαιτούμενων αδειών προκειμένου να εγκριθούν οι μελέτες  και το βασικότερο όλων να έχει βρει τις απαιτούμενες πιστώσεις  προκειμένου να υλοποιηθούν τα έργα αποκατάστασης.
  7. Επιθυμούμε η επόμενη επιστολής σας, δεδομένου ότι και εσείς ως αρμόδια Υπηρεσία  αλλά και ο Δήμος Κεφαλονιάς  ως φορέας διαχείρισης αγωνιούμε για την βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης ,  να αφόρα την επίλυση όλων των προβλημάτων των σχολικών μονάδων που υπέστησαν ζημιές.
  8. Τέλος θα σας επαναλάβουμε ότι όλες οι αίθουσες προκάτ έχουν τοποθετηθεί μόνο σε σχολικές μονάδες και καλύπτουν βασικές ανάγκες εκπαίδευσης ενώ δεν επαρκούν ούτε και για αυτές».

Οι διαπιστώσεις που θα μπορούσε κάποιος να κάνει είναι αρκετές, αλλά ας αρκεστούμε στην πιο σημαντική, το γεγονός δηλαδή πως κάποιοι είναι τόσο ανάλγητοι πολιτικά που δεν αναλογίζονται καν την κατάσταση στη οποία περιήλθε το νησί της Κεφαλονιάς από το 2014 που χτυπήθηκε επίμονα από τον «Εγκέλαδο»…

Δυστυχώς, αυτό που συνέβη με το έγγραφο από τις Κτιριακές Υποδομές (ΚτΥπ) πριν λίγες ημέρες είναι απλώς ενδεικτικό του πώς έχουν αντιμετωπιστεί από την παρούσα Κυβέρνηση όλα τα σοβαρά ζητήματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες της Κεφαλλονιάς… Δεν μας κάνει εντύπωση βέβαια!

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer