Αν σήμερα είμαστε εδώ να μιλάμε για τον προϋπολογισμό του Λιμενικού Ταμείου, είναι γιατί αυτό ανήκει στο Δήμο Κεφαλλονιάς, είναι γιατί αυτό έχει έσοδα, είναι γιατί αυτά τα έσοδα θα πάνε στον Κεφαλλονιά, θα μείνουν στην Κεφαλλονιά
Λυκούδης: “Οφείλουμε όλοι ένα «ευχαριστώ» στον Παρίση για τα 3,150 εκατ. του Λιμενικού Ταμείου”
Πολιτική
19/12/2016 | 17:23

Όσα έγιναν στο δημοτικό συμβούλιο της Κυριακής είχαν μια δικαιολογημένη ένταση, η συζήτηση για τους προϋπολογισμούς άλλωστε πάντα έτσι είναι. Ακούστηκαν πολλά, υπονοήθηκαν περισσότερα, είχαμε αψιμαχίες και «ατάκες» επιπέδου που δεν κοσμούν πάντα τον πολιτικό πολιτισμό. Όμως, η στιγμή που ξεχώρισε, όσο κι αν κάποιοι θεωρούν πως ήταν τα «ξεσπάσματα» Τζωρτζάτου, ήταν εκείνη που δημιούργησε με σκληρές για κάποιους «αλήθειες» ο αναπληρωτής Δημάρχου, κ. Διονύσης Λυκούδης.

Ο κ. Λυκούδης αναφέρθηκε στο γεγονός εκείνο που λίγοι γνώριζαν έως τότε, δηλαδή το πώς κατάφερε ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης να συμβάλει στο να γίνει από κρατικό, δημοτικό το λιμενικό ταμείο, με υφυπουργό τότε τον Άδωνη Γεωργιάδη της ΝΔ, που για όσους παρακολουθούν τα πολιτικά πράγματα, ήταν κι εκείνος που «άνοιξε» τη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου Αργοστολίου το 2014.

«Αν σήμερα είμαστε εδώ να μιλάμε για τον προϋπολογισμό του Λιμενικού Ταμείου, είναι γιατί αυτό ανήκει στο Δήμο Κεφαλλονιάς, είναι γιατί αυτό έχει έσοδα, είναι γιατί αυτά τα έσοδα θα πάνε στον Κεφαλλονιά, θα μείνουν στην Κεφαλλονιά και δεν θα τα διαθέσει όπου θέλει ο κάθε εντολοδοχούμενος  της εκάστοτε ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας της εκάστοτε Κυβέρνησης», είπε εν ολίγοις ο αναπληρωτής, για να προσθέσει πως «αν έχουμε πολιτική ανδρεία, θα πρέπει, πέρα από κάθε μικρότητα, να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέξανδρο Παρίση, γιατί ουδέποτε θα είχαμε τη δυνατότητα να μιλάμε για τα έσοδα του Λιμενικού Ταμείου, αν δεν ήταν αυτός ο άνθρωπος»…

Κανείς δεν σχολίασε τίποτε περί αυτού, κανείς δεν τόλμησε μάλλον να σχολιάσει τίποτα περί αυτού, εκτός από τα μέλη της συμπολίτευσης που χειροκρότησαν. Όμως, αλήθεια, τι να πει κανείς, όταν κάποιες αλήθειες είναι από μόνες τους αποστομωτικές. Γιατί πολλοί μπορεί να διαφωνούν πολιτικά με τον Δήμαρχο, κανείς όμως δεν θα βρεθεί να πει ότι αυτός ο άνθρωπος δεν αγαπά τον τόπο του και δεν μάχεται όλα αυτά τα χρόνια για το καλό της Κεφαλλονιάς.

Όσον αφορά στα του προϋπολογισμού του Λιμενικού Ταμείου, θεωρούμε θετικό το ότι υπάρχουν αντιπαραθέσεις λόγω  της ύπαρξης εσόδων… φανταστείτε να μην υπήρχαν; Επίσης, θεωρούμε θετική την πολιτική του Δήμου Κεφαλλονιάς να αξιοποιήσει αυτά τα χρήματα για να γίνουν έργα στο νησί, έργα που θα μείνουν για τις επόμενες γενιές, έργα που θα αλλάξουν την εικόνα του νησιού, έργα –παρακαταθήκη για το μέλλον.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer