"Θέλουμε έναν βουλευτή που να βαδίζει πλάι-πλάι και αγκαλιασμένος με τον Δήμαρχο, να πηγαίνουν μαζί στα Υπουργεία και να διεκδικούν πράγματα για τα νησιά μας"
Λυκούδης: “Θέλουμε βουλευτή-μαχητή και όχι κομματικό εκπρόσωπο”
Πολιτική
20/01/2015 | 15:25

“Θέλουμε βουλευτή-μαχητή” και όχι κομματικό εκπρόσωπο”. Αυτό τόνισε μιλώντας στον Σάκη Βούτο και στον Ιόνιαν Γκάλαξι ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου-Σάμης Διονύσης Λυκούδης. Θέλουμε έναν βουλευτή διεκδικητικό και δυναμικό που να μπορεί να κερδίζει πράγματα για τα νησιά μας στο αθηνοκεντρικό κράτος. Μιλώντας για την απερχόμενη βουλευτή Α. Θεοπεφτάτου, τόνισε ότι “η Κεφαλονιά τα 2,5 τελευταία χρόνια ουσιαστικά δεν είχε βουλευτή διότι δεν είχε επαρκή εκπροσώπηση στην Βουλή και στην κεντρική κυβέρνηση”. Απαντώντας δε στα όσα ισχυρίζεται η απερχόμενη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ότι αφενός δεν την είχε καλέσει ποτέ ο Δήμαρχος και αφετέρου ότι ήταν βουλευτής της αντιπολίτευσης, ο Αντιδήμαρχος αντέστρεψε το ερώτημα λέγοντας “πείτε μου πότε η κ. Θεοπεφτάτου κάλεσε τον Δήμαρχο να πάνε μαζί σε κάποιο Υπουργείο για να διεκδικήσουν ένα ζήτημα για τα νησιά μας. Πείτε μου εάν υπάρχει έστω και ένα αίτημα της κ. Θεοπεφτάτου για ένα κονδύλι ή ένα έργο της Κεφαλονιάς”. Προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω υπογράμμισε ότι εμείς θέλουμε έναν βουλευτή που να βαδίζει πλάι-πλάι και αγκαλιασμένος με τον Δήμαρχο, να πηγαίνουν μαζί στα Υπουργεία και να διεκδικούν πράγματα για τα νησιά μας.

“Υπάρχουν άνθρωποι ικανοί και αποφασισμένοι να βοηθήσουν τον τόπο τους και δυνάμεις δημιουργικές. Κάποιοι άλλοι δε βάζουν ζητήματα πολιτικά, κομματικά και προσωπικά, εις βάρος των νησιών μας. Αυτοί πρέπει να απομονωθούν” επεσήμανε.

Ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου και Σάμης μίλησε για ακόμη μία φορά για τα έργα του νησιού μας, απαντώντας σε αυτούς που λένε ότι δεν γίνεται τίποτε. Υπάρχουν δύο τομείς έργων σε εξέλιξη. Έργα που προχωράει ο Δήμος ανεξάρτητα από τους σεισμούς και έργα που έχουν ήδη δημοπρατηθεί, έχουν ανάδοχο και βρίσκονται, άλλα σε εξέλιξη και άλλα ξεκινούν τώρα.

Προωθούμε μία συνολική αλλαγή της εικόνας του Αργοστολίου με έργα όπως η κεντρική πλατεία Αργοστολίου, η οδός Π. Βαλλιάνου, η ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου, η κατασκευή εργοστασίου για το νερό, η οδός Ριζοσπαστών, η παραλιακή οδός από την Γέφυρα ως την παλιά λαχαναγορά. Όλα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Σε ότι αφορά στα έργα της αποκατάστασης από τους σεισμούς μίλησε για το λιμάνι του Ληξουρίου και το οδικό δίκτυο Παλικής που προχωρούν αλλά και για την εξασφάλιση των 6.000.000 ευρώ για τους κοινόχρηστους χώρους του Ληξουρίου.

Υπογράμμισε ότι η Κεφαλονιά έχει ανάγκη από αλήθειες, από ανθρώπους δημιουργικούς, από αυτούς που την πάνε ένα βήμα μπροστά, διότι την ιστορία την γράφουν οι νικητές. Τόνισε ότι όλα τα έργα βρίσκονται σε ομαλή ροή χρηματοδότησης και δεσμεύθηκε ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών διότι θα βρίσκεται στον Δήμο Κεφαλλονιάς για τα επόμενα 5 χρόνια

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer