"Ξέρει να δίνει λύσεις όταν κάποιοι πάνε να αφαιρέσουν από τα χέρια της τοπικής κοινωνίας πράγματα που της ανήκουν», τόνισε
Λυκούδης: “Η Κεφαλονιά ξέρει να μάχεται”
Πολιτική
15/07/2016 | 13:02

Συνέντευξη στον Σάκη Βούτο και τον Ionian Galaxy 90,8 παραχώρησε τηλεφωνικά ο Αναπληρωτής Δημάρχου Διονύσης Λυκούδης, χθες, 14 Ιουλίου, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τον Πλατύ Γιαλό και τον Μύρτο, τα έργα στην πόλη του Αργοστολίου ,αλλά και τα όσα διαδραματίστηκαν σχετικά ανάμεσα στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ και διαχειρίστρια γνωστού site στην Κεφαλονιά.

Για τον Πλατύ Γιαλό:

Ο Αναπληρωτής ξεκίνησε λέγοντας πως το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ θα πέσει στο κενό, παρά το γεγονός ότι το σχέδιο του είναι να πάρει την παραλία από τον Δήμο Κεφαλονιάς. Θα πέσει στο κενό γιατί έχει να αντιμετωπίσει μια Δημοτική Αρχή που ξέρει να διαχειρίζεται τις καταστάσεις και τις κρίσεις. Μάλιστα ενημέρωσε ότι μέσα σε δύο μέρες το πολύ θα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για τη δημιουργία αναψυκτηρίου στο δημοτικό οικόπεδο που είναι όμορο του αιγιαλού. Το αναψυκτήριο θα είναι πολύ καλύτερο ως υποδομή από το προηγούμενο, πολύ πιο όμορφο και λειτουργικό, ενώ θα εξυπηρετεί τους δημότες με πολύ χαμηλές τιμές, όπως πάντα. «Η Κεφαλονιά ξέρει να μάχεται, ξέρει να δίνει λύσεις όταν  κάποιοι πάνε να αφαιρέσουν από τα χέρια της τοπικής κοινωνίας πράγματα που της ανήκουν», είπε ολοκληρώνοντας ο κ. Λυκούδης.

Για τον Μύρτο:

Ενημέρωσε ότι ήδη λειτουργούν τα ομπρελοκαθίσματα, ενώ σε λίγες ημέρες θα λειτουργεί και το κυλικείο σε χώρο του Δήμου Κεφαλονιάς.

Για τα έργα σε Πλατεία, δρόμο Παν. Βαλλιάνου και παλιά αγορά

Έχει γίνει η δημοπράτηση των έργων και από τις αρχές του 2015 έχουν υπογραφεί και οι συμβάσεις. Τα έργα έχουν σταματήσει γιατί μέσα στο καλοκαίρι δεν ήταν δυνατόν να είναι εργοτάξιο το κέντρο της πόλης και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα συνεχιστούν αυτά από τις 20 Σεπτεμβρίου. Στόχος είναι να ολοκληρωθούν μέχρι το Πάσχα, ώστε τη νέα σεζόν οι δημότες και οι επισκέπτες του νησιού να τα απολαμβάνουν.

Για ανώνυμη καταγγελία που δημοσιεύτηκε σε αθηναϊκό μέσο

Καταρχάς η ανώνυμη καταγγελία την οποία αναδημοσίευσε site της Αθήνας είναι μια καταγγελία που η Δημοτική Αρχή γνωρίζει ποιος την έκανε. Έγινε πριν δύο χρόνια και κρίθηκε από τις αρμόδιες αρχές ως ανυπόστατη. Μετά από μήνες κάποιοι την ανέσυραν και την έστειλαν σε ένα αθηναϊκό μέσο ενημέρωσης και αυτό την αναδημοσίευσε.  Αυτά είναι πράγματα αστεία γιατί έχουν κριθεί και η Δημοτική Αρχή δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, ούτε να κρύψει και τίποτα. Άλλωστε, όλες οι ενέργειές της είναι στο φως της δημοσιότητας, είναι στο διαύγεια, είναι στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και όποιος έχει κάτι να καταγγείλει, έχει προκληθεί επανειλημμένα να ανέβει τα σκαλιά της εισαγγελίας. «Κατά συνέπεια, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και αυτή η καταγγελία που ξανάβγαλαν ως ξαναζεσταμένο φαγητό στη δημοσιότητα έχει κριθεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Αναπληρωτής.

Για κόντρα Ανουσάκη με διαχειρίστρια site στην Κεφαλονιά

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο «κύκλωμα» στην Κεφαλονιά που πλέον όλοι οι Κεφαλλονίτες το γνωρίζουν και το οποίο δεν μάχεται τις τελευταίες ημέρες μόνο το Δήμο Κεφαλονιάς, αλλά συκοφαντεί τη Δημοτική Αρχή από το 2011. Αυτό το «κύκλωμα» καταποντίστηκε κυριολεκτικά το 2014, δεν έβαλε όμως μυαλό και τα απομεινάρια του συνεχίζουν, ελπίζοντας σε μια εκλογική ήττα σε τρία χρόνια από σήμερα. «Δεν υπάρχει περίπτωση οι στόχοι τους στην τοπική κοινωνία να έχουν ανταπόκριση» είπε ο κ. Λυκούδης και πρόσθεσε «Όλοι αυτοί οι πικραμένοι των εκλογών του 2010 και του 2014 έχουν συνασπιστεί πίσω από ένα site που είναι ο ορισμός του “κιτρινισμού” και προσπαθούν να συκοφαντήσουν τη Δημοτική Αρχή. Το ξέρουν πια όλοι οι Κεφαλλονίτες , ξέρουν ποιοι είναι από πίσω,  ξέρουν ποιοι γράφουν, είμαστε πολύ μικρή κοινωνία, ο ένας ξέρει τον άλλον και ξέρουμε τι σκοπούς και στόχους έχει ο καθένας σε αυτό το νησί».

Για τις υπόνοιες και τις απορίες του κόσμου για το ίδιο θεμα

«Οι υπόνοιες μπορεί να μένουν αλλά οι δικαστικές αίθουσες είναι εδώ για να τις λύσουν» είπε και συνέχισε «Ήδη ο δημοτικός μας σύμβουλος έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της διαχειρίστριας του συγκεκριμένου site, η συγκεκριμένη απέφυγε τη διαδικασία του αυτοφώρου, από κει και πέρα αν υπάρχει κάποιο θέμα προς διερεύνηση, το διερευνά η δικαιοσύνη και νομίζουμε ότι θα δώσει λύση σε αυτό».

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer