Μάλλον η Αντιπολίτευση ή τουλάχιστον ένα μέρος της, δεν αντέχει… όπως είπε και στην απάντηση που έδωσε ο αναπληρωτής Δημάρχου Διονύσης Λυκούδης.
Λυκούδης: Είστε μια παρωχημένη Αντιπολίτευση! (βίντεο)
Πολιτική
15/06/2016 | 19:56

Το πιο σοβαρό θέμα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου χθες, 14/06/2016, ήταν η σύναψη προγραμματικής σύμβασης και υποβολή αίτησης χρηματοδότησης για την εκτέλεση της Πράξης «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία προκατασκευασμένης μονάδας αφαλάτωσης δυναμικότητας 10.000 m3 ημερησίως στο Αργοστόλι».

Μιλάμε πραγματικά για ένα έργο πνοής 4,5 εκατ. Ευρώ που θα δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες του Αργοστολίου και τους επισκέπτες να πιουν καθαρό νερό της βρύσης, να εξοικονομήσουν χρήματα από το γεγονός ότι δεν θα χρειάζεται να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό, και να ξεφύγουν από την υποχρέωση να αλλάζουν κάθε χρόνο συσκευές, θερμοσίφωνες και λοιπά υλικά που σχετίζονται με το νερό λόγω των καταστροφών που υφίστανται από την κακή ποιότητά του.

Θα περίμενε λοιπόν κανείς η Αντιπολίτευση να δει θετικά την τεράστια αυτή προσπάθεια που κάνει η Δημοτική Αρχή, παρά τα όποια προβλήματα και τις δυσκολίες των εποχών που διανύουμε. Θα περίμενε κανείς μια τέτοια πρόταση να υπερψηφιστεί χωρίς αψιμαχίες, μεμψιμοιρίες και περίεργα σχόλια…

Ωστόσο, αυτό δεν έγινε… Και για αυτό το θέμα, που θα ωφελήσει τα μέγιστα τις επόμενες γενιές, η Αντιπολίτευση είχε κάτι αρνητικό να βρει… Άλλοι έμπλεξαν μελέτες του Ι.Γ.Μ.Ε., άλλοι τα έβαλαν με τους επιχειρηματίες, άλλοι είχαν πρόβλημα με το λεπτομερές ποσό του έργου και ζητούσαν τη μελέτη που όμως δεν υπήρχε λόγος να είναι εκεί, ενώ άλλοι εύχονταν μέσα τους να μην πραγματοποιηθεί το έργο, ώστε να καρπωθεί την αποτυχία του η παρούσα Δημοτική Αρχή…

Μάλλον η Αντιπολίτευση ή τουλάχιστον ένα μέρος της, δεν αντέχει… όπως είπε και στην απάντηση που έδωσε ο αναπληρωτής Δημάρχου Διονύσης Λυκούδης.

«Αυτή είναι η μικρότητα της Αντιπολίτευσης, αυτό είναι το πολιτικό της ύψος», είπε κάποια στιγμή ο κ. Λυκούδης και συνέχισε « αυτή η Δημοτική Αρχή παλεύει με νύχια και με δόντια να παράγει μεγάλα έργα και η Αντιπολίτευση μας αντιμετωπίζει σαν να κάνουμε ποινικό αδίκημα, επειδή θέλουμε να παραδώσουμε καθαρό νερό στο ποτήρι του Αργοστολιώτη και της Αργοστολιώτισσας».

Αναφερόμενος μάλιστα στην κριτική που ασκεί συχνά η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, σχολίασε «είστε μια παρωχημένη Αντιπολίτευση και αυτό θα σας κρατάει πάντα στα ποσοστά που είχατε στις τελευταίες εκλογές».

Για όσα ακούστηκαν για την απουσία της μελέτης του έργου ο κ. Λυκούδης ζήτησε από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ να φωτοτυπήσει τη μελέτη και να την μοιράσει σε όλους τους συμβούλους, ενώ συμπλήρωσε ότι στο δημοτικό συμβούλιο δεν ήρθε η μελέτη για έγκριση, αλλά η υποβολή της πρότασης.

Ολοκλήρωσε, λέγοντας πως η αλήθεια είναι μία «μπορεί να είχαν όνειρο και όραμα το καθαρό νερό στην πόλη πενήντα Δημοτικές Αρχές πριν την παρούσα Δημοτική Αρχή, εμείς σεβόμαστε τα όνειρά τους, να σεβαστούν όμως και για μας την ικανότητά μας να τα πραγματοποιήσουμε για τους Αργοστολιώτες και τις Αργοστολιώτισσες».

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer