Ο Αντιδήμαρχος Έργων έστειλε ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: Έχουμε αποφασίσει τα θέματα που εισαγάγει η Δημοτική Αρχή προς ψήφιση θα συζητούνται και θα ψηφίζονται, είτε 5 πάει, είτε 7 το πρωί!
Λυκούδης: “Δημοπρατούνται δυο μεγάλα έργα που θ’ αλλάξουν το Αργοστόλι”
Πολιτική
09/12/2014 | 15:01

Συνέντευξη στον Σάκη Βούτο και στον “Ionian Galaxy”, έδωσε σήμερα το πρωί, ο Αντιδήμαρχος Έργων Διονύσης Λυκούδης. Ας δούμε τα πιο σημαντικά σημεία:

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ & ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ-ΚΑΛΑΦΑΤΗ

Έχουμε πάρει ως Δημοτική Αρχή μία ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: “Τέλος σε αυτά που ήξερε η αντιπολίτευση, σε αυτά που γινόταν μέχρι πριν 3 μήνες. Έχουμε μπει σε μία νέα εποχή, τα θέματα θα συζητιούνται και θα ολοκληρώνονται για να λειτουργήσει ο Δήμος”. Και αναρωτήθηκε: “Είναι μπάχαλο επειδή η Δημοτική Αρχή θέλει να ολοκληρώνονται τα θέματα;”. Στην συνέχεια πρόσθεσε ότι μέχρι σήμερα το δημοτικό συμβούλιο έχει καταφέρει να πάρει 130 αποφάσεις, κάτι που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο.

Σε ερώτηση του Σ. Βούτου για την ανακοίνωση Μιχαλάτου απάντησε: “Ρωτάτε τον Αντιδήμαρχο γιατί ο κ. Μιχαλάτος νοιώθει τον εαυτό του θεατρίνο; Όταν σέβεσαι τους συμπολίτες σου κάθεσαι μέχρι να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση”.

Προχωρώντας τόνισε ότι ο ρόλος της αντιπολίτευσης δεν είναι να προσδιορίσει την πολιτική της Δημοτικής Αρχής. Είναι να κρίνει και να ελέγχει. Δηλαδή τι θέλει η αντιπολίτευση αναρωτήθηκε. Να εκχωρήσουμε την εξουσία και την διαχείριση του Δήμου στην αντιπολίτευση;

Σε ότι αφορά στις πολύωρες συνεδριάσεις του συμβουλίου ο Δ. Λυκούδης επεσήμανε ότι είναι τιμή μας και καμάρι μας διότι επιτέλους το δημοτικό συμβούλιο λειτουργεί.

Σε απάντηση για τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης για τις πολλές ώρες των συνεδριάσεων υπογράμμισε ότι φέρει την ευθύνη η αντιπολίτευση διότι κωλυσιεργεί για ώρες σε θέματα ημερήσιας διάταξης που χρειάζονται 10 λεπτά όπως το ψήφισμα για την τράπεζα στον Πόρο.

Στην συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Έργων έστειλε ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: Έχουμε αποφασίσει τα θέματα που εισαγάγει  η Δημοτική Αρχή προς ψήφιση θα συζητούνται και θα ψηφίζονται, είτε 5 πάει, είτε 7 το πρωί!

Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να παίρνει αποφάσεις. Αν αυτό θεωρείται από κάποιους “επιβολή”, είναι τιμή μας και καμάρι μας που το κάνουμε προς όφελος του τόπου. Η αντιπολίτευση, τόνισε, προσπαθεί με την ακατάσχετη κωλυσιεργία να μας εξαντλήσει αλλά δεν θα τα καταφέρουν. Έχουμε απίστευτες αντοχές και δυνάμεις.

ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ

Στην συνέχεια η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα έργα. Όλα τα έργα, τόνισε ο κ. Λυκούδης, ξεκινούν μέσα στον χειμώνα εκτός από αυτά της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Αργοστολίου για το οποίο θα πάρουμε σύντομα αποφάσεις πως θα εκτελεστεί. Ήδη όμως το έργο αυτό βρίσκεται μαζί με το έργο της ανάπλασης της παραλιακής οδού από την Δεβοσσέτου μέχρι την Λαχαναγορά στο Ελεγκτικό Συνέδριο, σε λίγες μέρες επιστρέφουν στον Δήμο και θα υπογραφούν οι συμβάσεις με τους αναδόχους.

Στην συνέχεια αποκάλυψε δύο νέα, μεγάλα έργα της Δημοτικής Αρχής:

  1. Ένα έργο προϋπολογισμού 700.000 ευρώ που θα δημοπρατήσει η ΔΕΥΑΚ και αφορά στις συνδέσεις στο νέο δίκτυο ύδρευσης. Επίσης αναφέρθηκε και στην πιθανότητα να αντικατασταθούν όλα τα παλιά ρολόγια με ηλεκτρονικά και να μπουν συστήματα στο δίκτυο ύδρευσης που θα εντοπίζουν βλάβες και διαρροές. Αναφέρθηκε στο εργοστάσιο νερού στο Αργοστόλι λέγοντας ότι η μελέτη είναι έτοιμη, βρισκόμαστε στις άδειες χρήσης και το έργο θα ενταχθεί ως προέκταση του έργου της αλλαγής του δικτύου.
  2. Ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου ή τις αρχές του επόμενου δημοπρατείται η ανάπλαση της οδού Παναγή Βαλλιάνου (δρόμος μπροστά από το Μέγαρο) και μαζί με την πλατεία, την 21η Μαΐου και την Ριζοσπαστών αποτελούν την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου του Αργοστολίου.

Επίσης αναφέρθηκε στην ασφαλτόστρωση του δρόμου στο “Καλόν όρος” που ξεκινάει σε 3 μέρες και θα είναι έτοιμος μέχρι τα Χριστούγεννα. Για τον δρόμο του Χάρακα είπε ότι είναι έργο της Περιφέρειας και έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του Περιφερειάρχη και του Αντιπεριφερειάρχη ενώ ο εργολάβος έχει δεσμευτεί ότι θα έχει ολοκληρωθεί το έργο μέχρι τον Ιούνιο.

Τέλος σε ερώτηση για το έργο της Γέφυρας επεσήμανε ότι είναι απαράδεκτο το ότι σε ένα μνημείο έχει τοποθετηθεί βιομηχανικός κυβόλιθος αλλά είναι έργο του Υπουργείου Πολιτισμού. Θα δούμε τι λέει η μελέτη, τόνισε, και ελπίζουμε να μην περιλαμβάνει κάτι τέτοιο διότι θα είναι οδυνηρό.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer