Απαντήσεις, για άλλη μια φορά, σχετικά με τα έργα ανάπλασης στην πόλη του Αργοστολίου, έδωσε ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου και υπεύθυνος για τα τεχνικά έργα
Λυκούδης για έργα ανάπλασης: “Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος…”
Πολιτική
14/12/2016 | 15:36

Απαντήσεις, για άλλη μια φορά, σχετικά με τα έργα ανάπλασης στην πόλη του Αργοστολίου, έδωσε ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου και υπεύθυνος για τα τεχνικά έργα, κ. Διονύσης Λυκούδης, μιλώντας στον Σάκη Βούτο και τον Ionian galaxy 90,8.

Με αγανάκτηση σε πολλά σημεία των τοποθετήσεών του, λόγω των συνεχών καταγγελιών που συνεχίζουν να κατατίθενται κατά της εκτέλεσης των έργων, ο κ. Λυκούδης χαρακτήρισε πολιτικούς «τραμπούκους» όσους ετοιμάζουν τη νύχτα καταγγελίες και τις αποστέλλουν το πρωί σε διάφορες δημόσιες Αρχές, με μόνιμο σκοπό να δημιουργήσουν ζημιά όχι μόνο στην Δημοτική Αρχή, αλλά και σε ολόκληρο το νησί. Για αυτό το λόγο, κάλεσε τον κόσμο να καταλάβει ότι πλέον έχουν διαμορφωθεί δύο κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις στον τόπο, οι δυνάμεις που βλέπουν μπροστά και έχουν ως στόχο την ανάπτυξη του νησιού και εκείνες που δεν μπορούν να ζήσουν τη στιγμή κατά την οποία οι πολίτες της Κεφαλλονιάς θα διαπιστώσουν την ανεπάρκειά τους τα τελευταία 40 χρόνια. Παράλληλα, χαρακτήρισε ψευδέστατα, ανυπόστατα και ανήθικα όσα καταγγέλλονται, αλλά και «μασκοφόρους τραμπούκους» τους καταγγέλλοντες.

Πάντως, αξίζει να ξεχωρίσουμε μερικά βασικά σημεία της συνέντευξης του κ. Λυκούδη, αφού ο κόσμος είναι χρήσιμο να κατανοήσει τα έξης:

Α) Από όλα τα έργα που εκτελούνται αυτή τη στιγμή στην Κεφαλλονιά, ανάμεσα στα οποία  η οδοποιία της Παλικής και το λιμάνι του Ληξουρίου με επίβλεψη της Περιφέρειας, μόνο εκείνα που εκτελούνται στο Αργοστόλι έχουν γίνει στόχος… Προφανώς οι καταγγέλλοντες επιδεικνύουν επιλεκτικό ενδιαφέρον για την ανακύκλωση των μπαζών ή πολύ απλά έχουν στόχο να πλήξουν τη Δημοτική Αρχή. Όμως, εκείνο που δεν κατανοούν, ή το κατανοούν και δεν τους ενδιαφέρει, είναι πως όταν πλήττεται το κέντρο του νησιού, η οικονομική ζημιά θα είναι τεράστια για όλο το νησί.

Β) Τα μπάζα που πρόκειται να μεταφερθούν στην μονάδα επεξεργασίας και ανακύκλωσης (ΑΕΚΚ), στο Ληξούρι, θα γίνουν αντικείμενο επεξεργασίας από τον σπαστήρα για λίγες ημέρες και στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν σε αγροτικούς δρόμους, όπου αυτό απαιτείται. Συνεπώς, δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποιο είναι το πρόβλημα όσων (βλ. Ρουχωτάς Βασίλης)  προσπαθούν να «ξεσηκώσουν» τον κόσμο της Παλικής ή να του «ξυπνήσουν» το τοπικό αίσθημα. Με την ίδια λογική, γιατί δεν ασχολούνται με τα μπάζα από την οδοποιία της Παλικής ή το λιμάνι της πόλης του Ληξουρίου;

Γ) Το θέμα της Παλοστής και του ΧΥΤΑ: Κάποιοι επιθυμούν να μεταφερθούν τα μπάζα εκεί, αγνοούν όμως το πολύ απλό. Είμαστε το μοναδικό νησί που έχει ΧΥΤΑ σε όλο το Ιόνιο, σύμφωνο με τους περιβαλλοντικούς όρους που απαιτούνται. Λειτουργεί ως ΧΥΤΑ και μόνο, για να λειτουργεί και ως χώρος επεξεργασίας και ανακύκλωσης (ΑΕΚΚ), πρέπει να υπάρξει αλλαγή στην σχετική άδεια λειτουργίας και χρήσης του, με άλλους πια περιβαλλοντικούς όρους. Γνωρίζουν οι ίδιοι κύριοι τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Τουλάχιστον ένας, ενάμισης χρόνος μέχρι να έχουμε αυτήν την άδεια, αφού εμπλέκονται δεκάδες Υπηρεσίες, ενώ μπορεί να «χάσει» την υπάρχουσα άδεια και ο ΧΥΤΑ λόγω αλλαγής των περιβαλλοντικών όρων … Αν το γνωρίζουν κι όμως επιμένουν σε αυτό, σημαίνει ότι απλώς το κάνουν επίτηδες για να μη συνεχιστούν τα έργα στο Αργοστόλι και φυσικά να πλήξουν τη Δημοτική Αρχή και κατά συνέπεια όλο το νησί.

Δ) Ζήτημα παραβίασης του πολεοδομικού σχεδίου της πόλης και του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει τη δημιουργία πολιτιστικού κέντρου –δημοτικού καφενείου στο πάνω μέρος της Πλ. Βαλλιάνου ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ, για δύο λόγους: πρώτον, γιατί το συγκεκριμένο Π.Δ του 1986 δεν ορίζει υποχρεωτικά τη δημιουργία αυτού του κέντρου. Δεύτερον, υπάρχει και το Π.Δ. του 1989, το οποίο χαρακτηρίζει τον χώρο αυτό παραδοσιακό, προκειμένου να διατηρηθεί ως έχει.  Το τελευταίο αυτό διάταγμα στην ουσία αναιρεί το πρώτο και επομένως, ουδέν μεμπτό όσον αφορά στην εκτέλεση των έργων.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Λυκούδης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι άμεσα, ίσως και αύριο, τα νέα θα είναι θετικά και θα αποδειχτεί ότι η πολιτική της «αλητείας» και του «τραμπουκισμού» δεν θα περάσει. Συνεπώς, «γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος…

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer