Δυναμική παρουσία πραγματοποίησε σήμερα το πρωϊ στα Ομαλά ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Χαράλαμπος Λυκούδης.
Λυκούδης από Ομαλά: «Θέλω να βάλω τη προσωπική μου σφραγίδα στην ανάπτυξη των νησιών»
Πολιτική
13/09/2015 | 21:30

Δυναμική παρουσία πραγματοποίησε σήμερα το πρωϊ στα Ομαλά ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Χαράλαμπος Λυκούδης.

Παρουσία πολλών συμπολιτών μας και πλαισιωμένος από τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Σπύρο Ματιάτο, την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητα Πεσσάδας, Διονυσία Μώρου Δόριζα και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου “Μέρμυγκας” Φραγκάτων,  κ. Κουταβά, ο Μπάκης Λυκούδης ανέπτυξε το όραμά του για τα νησιά μας την επομένη των εκλογών.

Τον κ. Λυκούδη προλόγισε ο κ. Ματιάτος ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: Έχουμε πολλά χρόνια να έχουμε άξιο βουλευτή στα νησιά μας και συγκεκριμένα ένα μικρό διάλειμμα ήτανε της θητείας του Αλέξανδρου Παρίση, του δημάρχου μας. Που ήταν αποτελεσματικός, διεκδικητικός, είχε φέρει άριστα αποτελέσματα στα χρόνια που ήτανε, από τότε ουσιαστικά η Κεφαλονιά είναι ορφανή από βουλευτή”. Και συμπλήρωσε ο κ. Ματιάτος: Του εύχομαι καλή επιτυχία μέσα από την καρδιά μου, για να έχει επιτέλους η Κεφαλονιά έναν άξιο εκπρόσωπο, ένα διεκδικητικό, ένα αποτελεσματικό, έναν άνθρωπο ο οποίος χρειάζεται τώρα πιο πολύ από ποτέ, διότι είναι οι καταστάσεις πάρα πολύ κρίσιμες. Η πατρίδα μας κινδυνεύει εάν ξαναβγούν οι ίδιοι που μας φλομώσανε στα ψέματα και τίποτα δεν κάνανε”.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Χαράλαμπος Λυκούδης εμφανίστηκε σίγουρος, αποφασιστικός και δυναμικός καθόλη τη διάρκεια της ομιλίας του,  με τον κόσμο που βρέθηκε στο Κοινοτικό Γραφείο Ομαλών να ανταποκρίνεται θετικά συμφωνόντας σε πολλά σημεία με τον κ. Λυκούδη. Αυτό που θέλησε να περάσει ο επικεφαλής του γαλάζιου ψηφοδελτίου είναι η σταθερότητα και η αξιοπιστία που διακρίνουν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αλλά και τον ίδιο, που όπως ανέφερε δεν αρέσκεται στο να μοιράζει υποσχέσεις και να τάζει όπως έκαναν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές για να υφαρπάξουν την ψήφο του ελληνικού λαού.

Ο Μπάκης Λυκούδης στην ομιλία του είπε ανάμεσα σε άλλα: “Στις δύσκολες ώρες του 2010, του 2011, του 2012 και του 2013 εκεί που η χώρα χρειαζόταν συνεναίσεις, όλα τα πολιτικά κόμματα χρειαζόταν να κάτσοουν κάτω και να βρουν λύσεις, να κάνουν δηλαδή το αυτονόητο, ότι έκαναν όλες οι άλλες χώρες που περάσαν τα ίδια προβλήματα τα οικονομικά, και δημιούργησαν έναν εθνικό σχέδιο για το πως θα βγει η χώρα τους από την κρίση, εδώ είχαμε μία αντιπολίτευση που περίσσεψε και πρώτευσε στον λαϊκισμό και την δημαγωγία, δημιούργησε ένα αφήγημα που έλεγε ότι υπάρχει ένα μαγικό ραβδί που το κρατάει ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης και που θα μας οδηγήσει έξω από την κρίση χωρίς να πληρώσουμε φόρους, ΕΝΦΙΑ, χωρίς να έχουμε θυσίες με επαναφορά των μισθών στα 751 ευρώ και των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα”. Και συνέχισε ο κ. Λυκούδης: “Και περάσανε εφτά μήνες για δείξουν ότι όλα αυτά είναι ψέματα. Δεν είναι ο πρωθυπουργός που είπε πολλά ψέματα, είναι ο πρωθυπουργός που είπε μόνο ψέματα. Και είτε είναι ενσυνείδητα ψεύτης είτε είναι επικίνδυνα αφελής”.

Ενώ το πραγματικό δίλημμα για το τι θα ψηφίσουμε την Κυριακή σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Λυκούδη,  είναι να συγκρίνουμε πράξεις, ποια ήταν η Ελλάδα που άφησε η Νέα Δημοκρατία στις 25 Ιανουαρίου και ποια είναι η Ελλάδα που άφησε ο Τσίπρας επτά μήνες μετά.

Στη συνέχεια ο κ. Λυκούδης άσκησε δριμεία κριτική στην  Αφροδίτη Θεοπεφτάτου για το έργο που επικαλείται η ίδια ότι έκανε για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη λέγοντας χαρακτιριστικά ότι: “Το έργο που έκανε αυτούς τους επτά μήνες ήταν μόνο συσκέψεις, έκανε 12 επισκέψεις και συσκέψεις στα Υπουργεία. Το αποτέλεσμα που έφερε δεν απλώς ένα μηδενικό, αλλά αρνητικό”. Και αναφέρθηκε στην χρηματοδότηση που είχε εξασφαλίσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τους σεισμόπληκτους συμπολίτες μας στην Παλική και τα έργα πνοής που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν στην Κεφαλονιά και την δέσμευσή τους για τις ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Λυκούδης δήλωσε: “Θέλω να πάρω τη σκυτάλη από τον Αλέξανδρο Παρίση, θέλω να συνεχίσω το έργο και του Πέτρου του Αλιβιζάτου και του Αλέξανδρου Παρίση, με το χαρακτηριστικό της θητείας Παρίση να είναι η καθημερινή και στενή επαφή με τον κόσμο. Ο Αλέξανδρος Παρίσης μπορεί να έχει κάποια μειονεκτήματα αλλά κανείς δεν μπορεί να του καταλογίσει ότι δεν είναι κοντά στον κάθε Κεφαλονίτη και Κεφαλονίτισσα. Και τέλος ο κ. Λυκούδης δήλωσε: “Θέλω να βάλω την προσωπική μου σφραγίδα στην ανάπτυξη των νησιών, θέλω τα παιδιά μου και η οικογένειά μου να είναι περήφανη ότι πέρασα και άφησα και εγώ ένα λιθαράκι σε αυτόν τον ωραίο αγώνα για να πάει η Κεφαλονιά και η Ιθάκη μπροστά”.

omala_nd
Πηγή: portoni.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer