Μια τοποθέτηση που θα συζητηθεί έκανε χθες στο δημοτικό συμβούλιο ο αναπληρωτής Δημάρχου και υπεύθυνος Τεχνικών Έργων του Δήμου Κεφαλλονιάς Διονύσης Λυκούδης.
Λυκούδης: Αν η “ΑΝΕΜΟΣ ΑΕ” δεν τήρησε τις μελέτες, θα πάμε στον εισαγγελέα!
Κοινωνία
25/10/2016 | 12:42

Μια τοποθέτηση που θα συζητηθεί έκανε χθες στο δημοτικό συμβούλιο ο αναπληρωτής Δημάρχου και υπεύθυνος Τεχνικών Έργων του Δήμου Κεφαλλονιάς κ. Διονύσης Λυκούδης, αναφερόμενος στο ζήτημα των ευθυνών για τις πλημμύρες στην Αγία Ευφημία.  Ο κ. Λυκούδης ουσιαστικά ζήτησε να γίνει έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για το αν τηρήθηκαν οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την ΑΝΕΜΟΣ ΑΕ. Αν αυτές δεν τηρήθηκαν, τότε πρέπει να επέμβει εισαγγελέας…

Ο αναπληρωτής κατά την ομιλία του παρουσίασε έναν τόμο αντιπλημμυρικών έργων, τον οποίο συνέταξε πέρυσι η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες, με αφορμή τις πλημμύρες που είχαν χτυπήσει ξανά το νησί (είχε πληγεί ξανά η Πύλαρος τότε). Συνολικά η Πολιτική Προστασία είχε προτείνει έργα για όλο το νησί περί τα 8 εκατ. ευρώ, ενώ ειδικά για την Πύλαρο τα έργα που προτάθηκαν άγγιζαν τα 2 εκατ. ευρώ.  Όλα αυτά εστάλησαν στο Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά έκτοτε καμιά απάντηση δεν υπήρξε…

Εκτός από αυτά, ο Δήμος το 2014 είχε στείλει δύο μηχανικούς του στην περιοχή των ανεμογεννητριών, ώστε να διαπιστωθεί αν η εταιρεία ΑΝΕΜΟΣ ΑΕ είχε τηρήσει τις περιβαλλοντικές μελέτες και είχαν διαπιστωθεί παραβιάσεις για τις οποίες ενημερώθηκαν τότε και η Περιφέρεια και το Δασαρχείο και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο κ. Λυκούδης στην αναφορά του για τις παραβιάσεις που έχουν γίνει από την παραπάνω εταιρεία, έκανε λόγο για «σημεία και τέρατα» που χρήζουν παρέμβασης εισαγγελέα, αφού φαίνεται τελικά πως οι παραβιάσεις είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν και για τα όσα διάβασε εκ μέρους της κας Θεοπεφτάτου ο συνεργάτης της που έδωσε το παρόν στο ΔΣ, κ. Γιάννης Βαρούχας. «Η Κεφαλλονιά δεν ζητά επαιτεία από τον Μπόμπολα για αυτά που δικαιούται, για αυτά που είχε υποχρέωση να πράξη η εταιρεία και δεν τα έπραξε» ήταν οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε, συμπληρώνοντας πως είναι αδιανόητο η Βουλευτής του νησιού να επισκέπτεται την εταιρεία ΑΝΕΜΟΣ, που είναι θυγατρική της εταιρείας ΑΛΕΚΤΩΡ του κ. Μπόμπολα και η εταιρεία να απαντά πως θα…. συνδράμει στην όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Παράλληλα, επέκρινε την πρόταση της κας Θεοπεφτάτου να αποζημιώσει ο Δήμος τους κατοίκους για τις οικοσκευές που καταστράφηκαν, θυμίζοντας πως όταν αυτό το έκανε ο Δήμος παλιά (την περίοδο των σεισμών) το έκανε με τα χρήματα που η Πολιτεία είχε στείλει. Την κάλεσε λοιπόν να ζητήσει τουλάχιστον από την Κυβέρνηση να δοθούν τα δύο περίπου εκατ. που απαιτούνται για τη δημιουργία κεντρικού αγωγού και των λεκανών ανάσχεσης.

dhmotiko_sumvoulio

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer