Το συμβούλιο μας απαρτίζεται από 11 μέλη όλα Αργοστολιώτες και όμως ήταν εκτός…
Λούκας: «Αγνοήθηκαν τα μέλη της Δ.Κ. Αργοστολίου στην εκδήλωση για το Αργοστόλι”
Πολιτική
26/04/2017 | 18:01

Ως πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου πρωτεύουσας του νομού μας όπως πολλάκις κατά το παρελθόν αναφέρω το Αργοστόλι ,εύχομαι οι μετέπειτα γενιές να γιορτάσουν τα 300 χρόνια της πρωτεύουσας αν βεβαία αντιληφθούν ότι αρμόζει στο Αργοστόλι να ονομάζεται πρωτεύουσα του νομού.

Συγχαίρω αυτούς που ανέλαβαν την πρωτοβουλία να διοργανώσουν την εκδήλωση «Αργοστόλι, 260 χρόνια πρωτεύουσα, 1757 – 2017, μια δύσκολη πορεία μέσα στο χρόνο», αν και μη Αργοστολιώτες, να τιμήσουν αυτή την πορεία και το όνομα, την λέξη πρωτεύουσα δηλαδή, κάτι που οι σημερινοί μας το πέρανε στα ψιλά γράμματα. Λυπάμαι όμως ότι μέσα σε αυτή την πρωτεύουσα υπάρχει και θεσμός ο οποίος είναι αιρετός απευθείας εκλεγμένος από τους κατοίκους και όχι διορισμένος από τον Δήμαρχο και υπηρετεί βάση του νομού την πρωτεύουσα και αυτός ο θεσμός αγνοήθηκε από την εκδήλωση αυτή και δεν ήταν η πρώτη φορά.. Το συμβούλιο μας απαρτίζεται από 11 μέλη όλα Αργοστολιώτες και όμως ήταν εκτός…

Το λυπηρό είναι ότι οι πολιτιστικοί σύλλογοι των οποίων ο σκοπός τους είναι η διατήρηση της παράδοσης και η συνέχιση αυτής , του σεβασμού των θεσμών και της τήρησης του πρωτοκόλλου που έτσι ολοκληρώνεται το πολιτιστικό επίπεδο μια πόλεως ,δεν προσκαλούν τους θεσμούς στις εκδηλώσεις τους αλλά παραμένουν στις ανταλλαγές πλακετών και σε λογύδρια. Ίσως να έχουν παρασυρθεί από την τηρούμενη γραμμή των τοπικών αυτοδιοικήσεων οι οποίες ακολουθούν την ίδια τακτική.

Αν είχαμε καλεστεί για την καλή οργάνωση αυτής της εκδήλωσης ύπαρχε η δυνατότητα να πούμε και μείς κάποια ιδέα για να είναι καλύτερη η εκδήλωση αυτή όπως το να δώσουμε αντίτυπα του βιβλίου «Συνέδριο ιστορίας ,Αργοστόλι 27-3- Σεπτεμβρίου 2007» που εκτυπώθηκαν το 2010 με κεντρικό τίτλο από το «Κάστρο αγίου Γεωργίου στο Αργοστόλι 1757-2007»που αν και ήταν σε ένα εντελώς παραμελημένο χώρο διατηρούνται σε εξαιρετική κατάσταση.

Μπορεί βέβαια τώρα ο Δήμος μας με μια ανακοίνωση να κάνει γνωστό στους ενδιαφερομένους ότι στα γραφεία της κοινότητας μας υπάρχουν αντίτυπα τα οποία μπορούν να διατεθούν σε όποιον τα ζητήσει.

Τα παραπάνω τα αναφέρω για να βγάλετε τα συμπεράσματα σας και όχι γιατί είμαστε τίποτα καβαλημένοι η γιατί επιζητούμε να καθίσουμε στις πρώτες θέσεις αλλά και γιατί είμαστε οι φύλακες των θεσμών και θέλουμε να τηρηθεί μια τάξης και να σταματήσουμε να λεμέ ότι τίποτα δεν λειτούργει σε αυτό τον τόπο όταν εσείς δεν λειτουργείτε όπως πρέπει .

Ελπίζω να “πιάσατε” το μήνυμα μου και να κατανοήσει και η κοινωνία επιτέλους ότι δεν περιφρονώ τις εκδηλώσεις που δεν καλούμε σε αυτές αλλά ότι είναι αδιανόητο η Κοινότητα να περιφρονείται και άλλοι θεσμοί να καλούνται.

Με την ευκαιρία των παραπάνω κάνω γνωστό στους ιστορικούς μας, οι οποίοι βρίσκουν αυτές τις ιστορικές ημερομηνίες, ότι το έτος 2017 που διανύουμε συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τότε που ο Ιερός Ναός Υπεραγιάς Θεοτόκου Δραπάνου περιήλθε στον Δήμο Αργοστολίου, ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ του νομού μας .

Επιτέλους κάποιος να βρεθεί να κάνει έστω και μια αναφορά περί αυτού του ιστορικού γεγονότος για αυτή την εκκλησία που έχει ιστορία 183ων ετών και που δεν καταφέραμε ακόμα να επισκευάσουμε λόγω καθυστερήσεων των Τεχνικών Υπηρεσιών .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΛΟΥΚΑΣ ΝΙΦΟΡΑΤΟΣ

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer