Νέο "καμπανάκι" για το δρόμο του Κουτάβου
Λούζης: “Τι γίνεται με τον φωτισμό του Κουτάβου;”
Κοινωνία
16/11/2014 | 18:05

Θα ήθελα να συμφωνήσω δημόσια με τον πάρεδρο των Φαρακλάτων , για το γράμμα του σχετικά με τους μεγάλους κινδύνους που υπάρχουν στον περίφημο πια ΓΥΡΟ του Κουτάβου, που μετά το κλείσιμο της Γέφυρας τ’ Αργοστολιού αποτελεί την κυριότερη είσοδο της πόλης.

Έχω γράψει πολλές φορές για τα προβλήματα και τους κινδύνους αυτού του δρόμου, των περίπου 2 χιλιομέτρων , και τις άμεσες επεμβάσεις που πρέπει να γίνουν , με κοπή δένδρων και την απομάκρυνση των τεράστιων βράχων , που κρέμονται πάνω από τα κεφάλια μας , και με τις νεροποντές και τους σεισμούς , είναι πολύ πιθανόν με την πτώση τους , να προκαλέσουν σοβαρά δυστυχήματα .

Σε αυτό μου το σημείωμα θέλω να αναφερθώ σε ένα ζήτημα , που το γνωρίζω καλά , και που , παρ’ όλο που δεν λύνει τα σοβαρά προβλήματα που ανέφερα πιο πάνω , όμως σίγουρα , καλυτερεύει πάρα πολύ τις συνθήκες της διέλευσης του δρόμου αυτού .

Είναι ο φωτισμός του δρόμου . Και πιο συγκεκριμένα.

Πριν από περίπου 18 μήνες έγινε με πρωτοβουλία μου μια μελέτη ηλεκτροφωτισμού του δρόμου από τον ΔΕΔΔΗΕ’/ΔΕΗ , και το κόστος κατασκευής ανακοινώθηκε στον Δήμο Κεφαλονιάς ( περίπου 60000 Ε ). Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε το έργο και στάλθηκε στην ΠΙΝ για έγκριση και χρηματοδότηση . Ο χρόνος κατασκευής , μετά την πληρωμή του ποσού δεν θα ξεπερνούσε τον 1 μήνα …

Ερωτώ λοιπόν όλους τους πιο πάνω αρμόδιους:

Τι γίνεται με το έργο αυτό , που βρίσκεται η μελέτη και η διαδικασία έγκρισης; Μήπως το «έκοψε» η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή στην Κέρκυρα , γιατί από όσα γνωρίζω, από εδώ στάλθηκε με θετική εισήγηση. Μήπως η νέα Περ/κή Αρχή μπορεί να το ξαναδεί;

Είναι κρίμα μια τόσο εύκολη, φθηνή, γρήγορη και αποτελεσματική λύση ενός τόσο σοβαρού προβλήματος να …εκκρεμεί, και οι κίνδυνοι να παραμονεύουν σε κάθε νεροποντή ή σεισμό .

Είμαι στην διάθεση σας για όποια πληροφορία και βοήθεια.

Ρωσσέτος Λούζης

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer