Ποιος μπορεί να τους αντισταθεί; Αποτελούν αγαπημένο χειμερινό έδεσμα, πόσο μάλλον όταν «λούζονται» με μέλι!
Λουκουμάδες με μέλι
Μαγειρική
10/11/2014 | 17:40

Ποιος δεν τους αγαπά; Ποιος μπορεί να τους αντισταθεί; Οι λουκουμάδες αποτελούν αγαπημένο χειμερινό έδεσμα, πόσο μάλλον όταν «λούζονται» με μέλι!

Υλικά

  • 2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 φλιτζ. νερό
  • 1 φακελάκι μαγιά σκόνη
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Λίγο μέλι για το σερβίρισμα
  • Λίγη κανέλα για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη. Τέλος προσθέτουμε το αλάτι και αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο σε ζεστό μέρος  για να φουσκώσει η ζύμη (20-30 λεπτά περίπου).

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πιάνουμε με τη χούφτα μας μια ποσότητα από το μείγμα και σφίγγουμε τη γροθιά μας έτσι ώστε να βγει λίγη ζύμη μεταξύ δείκτη και αντίχειρα.

Με ένα κουταλάκι του γλυκού, το οποίο έχουμε βουτήξει σε νερό, κόβουμε τον λουκουμά μέσα στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Τον βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τον στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα.

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ