Ενωτικός και χαρούμενος με την μαζική συμμετοχή των ψηφοφόρων της ΝΔ στην Κεφαλονιά παρουσιάστηκε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ευάγγελος Λουκέρης
Λουκέρης: Ο καθένας είναι ελέυθερος να ψηφίσει ό, τι θέλει – προέχει η ενότητα της ΝΔ!
Πολιτική
21/12/2015 | 18:00
Ενωτικός και χαρούμενος με την μαζική συμμετοχή των ψηφοφόρων της ΝΔ στην Κεφαλονιά παρουσιάστηκε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ευάγγελος Λουκέρης, σήμερα το μεσημέρι στον ionian galaxy 90,8 και τη Γιάννα Κουλουμπή.
Ο κ. Λουκέρης ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους της ΝΔ που, αν και πληγωμένοι από όσα έχουν συμβεί το προηγούμενο διάστημα, πείσμωσαν και έδωσαν δυναμικό παρόν στις κάλπες, δείχνοντας έτσι ότι η κεντροδεξιά παράταξη είναι εδώ και ενωμένη.
Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα, είπε πως ο ίδιος το θεωρούσε αναμενόμενο, καθώς ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει προσφέρει τα μέγιστα στη ΝΔ σε δύσκολες εποχές, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι νέος και ικανός, με σοβαρό πρόγραμμα για την επόμενη ημέρα στο κόμμα.
Όταν ρωτήθηκε για τη στάση του Δημάρχου να στηρίξει ανοιχτά τον Μεϊμαράκη, απάντησε πως δεν μπορεί να κρίνει τον Δήμαρχο, αφού εκτός από Δήμαρχος είναι και στέλεχος της ΝΔ και μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα. Εξάλλου, πολλά στελέχη της ΝΔ ανά την Ελλάδα εξέφρασαν ανοιχτά τη στήριξή τους σε κάποιον από τους τέσσερις υποψηφίους.
Όσον αφορά τέλος τη δική του στάση, τόνισε ότι δεν προσπάθησε να επηρεάσει ούτε συγγενή του, ενώ και στον δεύτερο γύρο θα κρατήσει την ίδια στάση. Εξάλλου, προέχει η ενότητα της ΝΔ και όλοι οφείλουν αν κοιτούν την επόμενη ημέρα και πως θα σταματήσει η καταστροφική πορεία της χώρας λόγω της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
ekloges_argostoli_nd (6)
Αναλυτικά, στη Κεφαλονιά και την Ιθάκη ψήφισαν 1051 άτομα, τη στιγμή μάλιστα που ο πιο αισιόδοξος έβαζε τον πύχη λίγο πιο ψηλά απο τουσ 600 ψηφοφόρους.
Οι υποψήφιοι στο νομό μας έλαβαν συνολικά
Μεϊμαράκης 481
Μητσοτάκης 296
Τζιτζικώστας 162
Γεωργιάδης 102
Ανα περιοχή τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Αποτελέσματα εκλογ. Κέντρου Αργοστολίου

Ψήφισαν 511
Ακύρα ο
Λευκά 7

Μειμαράκης 232
Μητσοτάκης 156
Γεωργιάδης 67
Τζιτζικώστας 52

Αποτελέσματα εκλογ. Κέντρου Ληξουρίου

Ψήφισαν 194
Ακύρα 2
Λευκά 0

Μειμαράκης 103
Μητσοτάκης 56
Τζιτζικώστας 22
Γεωργιάδης 11

Αποτελέσματα εκλογ. Κέντρου Πόρου

ψήφισαν 146
Άκυρα ο
Λευκά 1

Μειμαράκης 71
Μητσοτάκης 33
Τζιτζικώστας 28
Γεωργιάδης 13

Αποτελέσματα εκλογ. Κέντρου Πυλάρου

Ψήφισαν 139
Ακύρα 0
Λευκά 0

Μειμαράκης 51
Τζιτζικώστας 50
Μητσοτάκης 31
Γεωργιάδης 7

Αποτελέσματα εκλογ. Κέντρου Ιθάκης

Ψήφισαν 61
Ακύρα 3
Λευκά 0

Μειμαράκης 24
Μητσοτάκης 20
Τζιτζικώστας 10
Γεωργιάδης 4

Η ιδιαιτερότητα της β’ Κυριακής

Ωστόσο, η δεύτερη και τελική αναμέτρηση, στις 10 Ιανουαρίου, που θα βγάλει πρόεδρο, έχει μια «ιδιαιτερότητα»: Το εκλογικό σώμα των 430.000 είναι και το οριστικό. Δεν επιτρέπεται να ψηφίσουν νέα πρόσωπα: Οσοι δεν προσήλθαν την πρώτη Κυριακή δεν μπορούν να ψηφίσουν την δεύτερη, όπως προβλέπει το Καταστατικό του κόμματος.

Αρα, μέσα από αυτό το σώμα θα γίνουν οι όποιες διεργασίες, αυτή θα είναι η αποκλειστική δεξαμενή από όπου θα πρέπει να αντλήσουν ψήφο οι κ.κ. Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης.

Στη Κεφαλονιά μπορεί να γίνει η μεγάλη ανατροπή και αυτό γιατί δεν άρεσε σε κανένα απο τα επιτελεία (βλέπε Αδωνη, Τζιτζικώστα και Μητσοτάκη) η ωμή παρέμβαση του Δημαρχιακού Μεγάρου και του Δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση.

ekloges_argostoli_nd (2)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer