Φαρμακερά βέλη για τους πρώην συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ εκτόξευσε ο Ανδρέας Λοβέρδος
Λοβέρδος: Μακάρι το ΠΑΣΟΚ να στήριζε και τους Παπανδρέου-Παπαδήμο όπως τον Σαμαρά
Πολιτική
08/07/2013 | 21:53

Φαρμακερά βέλη για τους πρώην συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ και τη στάση που τήρησαν πολλοί έναντι της κυβέρνησης Παπανδρέου, αλλά και εκείνης του Λουκά Παπαδήμου – φωτογραφίζοντας τουλάχιστον για την πρώτη περίπτωση και τη βενιζελική πτέρυγα – εκτόξευσε ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ.

«Διαπιστώνεται, πως αν το ΠΑΣΟΚ στήριζε τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, όπως στηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά, τα πράγματα θα ήταν ίσως λίγο καλύτερα, από ό,τι είναι σήμερα για την Ελλάδα, αλλά και για την ίδια τη Δημοκρατική Παράταξη, που σήμερα παρακμάζει και είναι στο χέρι μας να την επανασυγκροτήσουμε», είπε χαρακτηρισιτκά ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος πάντως άσκησε έντονη κριτική και στην τακτική του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης στο θέμα της ΕΡΤ.

Ο πρόεδρος της Νέας Ελλάδας χαρακτήρισε όνειδος για το κράτος δικαίου το γεγονός ότι ακόμη δεν εφαρμόζεται η προσωρινή διαταγή του ΣτΕ, καθώς και η απόφαση του τμήματος αναστολών του ίδιου δικαστηρίου. Κατά τον κ. Λοβέρδο «το θέμα της Ν.Δ. ήταν οι εκλογές, κι όχι η ΕΡΤ», αφού «η λύση που έχουμε εδώ, σε σχέση με εκείνη του Ιουνίου είναι ημέρα με τη νύχτα!».

Αναρωτήθηκε επίσης «τί οικονομικό όφελος έχει το ελληνικό δημόσιο από την παρούσα παρέμβαση, αφού δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά στην εισηγητική έκθεση και τα συνοδευτικά κείμενα του σχεδίου νόμου». Και αναρωτήθηκε: «Με το μάτι γίνονται οι αλλαγές;»

Κάλεσε δε τη ΝΔ να κάνει την αυτοκριτική της για την απόρριψη της δυνατότητας να προωθηθεί το σχέδιο νόμου Παπανδρέου από την κυβέρνηση Παπαδήμου για την αλλαγή της ΕΡΤ, αλλά και για όσα έκανε η τρικομματική τον τελευταίο χρόνο,αναπαράγοντας τις πελατειακές πρακτικές του παρελθόντος.

Πάντως ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να ψηφίσει το νομοσχέδιο αφού «κατά βάση είναι το σχέδιο νόμου Παπανδρέου για την ΕΡΤ, του Σεπτεμβρίου 2011, που έχω ήδη εγκρίνει ως μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου και άρα θα το ψηφίσω, υπό μία αίρεση, που αφορά το άρθρο 16, άρα, και λόγω της σημασίας του άρθρου αυτού, όλο το νομοσχέδιο».

Όπως τόνισε το συγκεκριμένο άρθρο εισάγειμεταβατικές διατάξεις, οι οποίες στην Ελλάδα ισχύουν για χρόνια πολλά. Και περιέγραψε τη θέση του: «Αυτές οι μεταβατικές για τη ΝΕΡΙΤ αφορούν τις προσλήψεις, τις προμήθειες, το πρόγραμμα, τις εκπομπές, τις συχνότητες. Δηλαδή σχεδόν τα πάντα. Όλα αυτά θα αποφασιστούν με μεταβατικές διατάξεις, αλλά θα ισχύσουν για πολλά χρόνια, με μια απλή μελλοντική τροπολογία, που θα παρατείνει τις μεταβατικές ρυθμίσεις. Αν δεν μας πείτε ποιά θα είναι τα μέτρα που θα αποφασιστούν, δεν ψηφίζουμε το σχέδιο νόμου. Εάν το ψηφίσουμε στα τυφλά, τότε υπάρχει κίνδυνος να ξαναγίνουν τα ίδια, και όλα όσα ψηφίζουμε να είναι τέχνασμα για να νομιμοποιούνται οι πελατειακές σχέσεις και η αδιαφάνεια».

Πηγή: protothema.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer